StoryEditorOCM
Showbiznova stara pjevačica

Sa scene je naprasno nestala na vrhuncu karijere, otišla vani i udala se: večeras nastupa nakon dugo vremena, znače li najave velikih koncerata njen definitivan povratak?

Piše M.Dr.
17. prosinca 2019. - 13:47
vesna p

Sa scene se povukla 2005. godine i otišla prvo u nizozemski grad Den Haag na satove pjevanja, potom u London gdje je magistrirala jazz, pa u Berlin. 

Kazala je ranije za medije kako joj je to bila jedna od boljih odluka u životu jer je sazrela kao glazbenica, ali i da sada napokon može uživati u glazbi. U jazzu, ali i u popu.

- Prije je uvijek postojala ta neka estradna anksioznost gdje se pitaš hoćeš li dobiti naslovnicu, kako će ti se prodati album ili kako će se publici svidjeti nova pjesma.

Toga više nema i danas kada pjevam “Jutro donosi kraj” puno sam sretnija nego prije - Čak mi ne smeta što stare pjesme uvrštavaju u tzv. “trash” kategoriju. Kako kaže, “neka ljudi govore” - kazala je za Jutarnji prije sedam mjeseci.

Prije nekoliko dana nastupala je u Rijeci, a u utorak navečer napokon ćemo je imati prilike vidjeti uživo, jer pjevati će na božićnom koncertu 'Želim život , na glavnom zagrebačkom trgu.

Za ožujak iduće godine pak najavljuje koncert u Domu sportova.

 

Pjevačica osebujnog glasa, koja iduće godine puni pune 42 godine rođena je u Brčkom u Bosni i Hercegovini i odrasla u Požegi u Hrvatskoj. Od najranijeg djetinjstva pohađala je glazbenu školu, gdje je svirala flautu, pjevala u zborovima i sudjelovala na raznim glazbenim natjecanjima.

U srednjim 1990-tim preselila se u Zagreb, završila studij fonetike i kroatistike na Filozofskome fakultetu te nastavila glazbenu karijeru.

Godine 1997., dok je nastupala na festivalu Zadarfestu sa pjesmom "Nema me", upoznala je Milanu Vlaović koja je počela pisati pjesme za nju. Redovito nastupa i na Melodijama Jadrana te osvaja prestižne nagrade. Kao i dalje na već spomenutom Zadarfestu te na Hrvatskom Radijskom Festivalu kao i na Dori.

 

 Pisarović je 2002. godine pobijedila na Dori, tako da je predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2002. Njena pjesma "Everything I Want" dospjela je na 11. mjesto.

Krajem 2016. godine za njemačku diskografsku kuću Jazzwerkstatt objavila je album jazz obrada starih jugoslavenskih hitova 50-ih i 60-ih pod nazivom “The Great Yugoslav Songbook”. Sredinom travnja 2017. album u formatu dvostrukog vinilnog izdanja

“Naša velika pjesmarica” objavila je hrvatska diskografska kuća PDV Records. U 2018. je nominirana za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe za uradak Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook.

U jesen 2009. godine udala se za Ozrena Pupovca, sina Milorada Pupovca.

Iako smo je pokušali kontaktirati telefonski i preko poruka, komentar oko najave velikih koncerata, povratka u Rijeku, i daljnih planova, do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 23:14