StoryEditorOCM
Showbizmanifestacija u le meridienu

Rozga, Ban, klapa Cambi i Mjesni odbor pjevali za 'one koji dolaze'

Piše PSD.
28. studenog 2012. - 00:42
Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Hotelu Le Meridien Lav i ove godine godine održana je manifestacija „Mislimo na one koji dolaze“.

Da bi štimung bio pravi pobrinuli su se Marijan Ban, Jelena Rozga, Klapa Cambi, Mjesni odbor, Marko Pecotić i Kvartet Fascination. Svi su nastupili besplatno na poziv autora projekta Željka Maretića.

- Želimo potaknuti lokalne vlasti da omoguće aktivniju ulogu osobama s invaliditetom kroz proces uklanjanja postojećih ogranićenja. Osobe s invaliditetom nisu problem, one su prilika. Ako im se to omogući, onda ćemo se mi kao populacija u velikoj mjeri moći integrirati i živjeti od svog rada.

Večeras smo se fokusirali na sportaše paraolimpijce koji su ambasadori promocije osoba i invaliditetom kao aktivnih članova zajednice koji svojim radom pokazuju koliko su takve osobe spremne dati sebe i uložiti u sebe kako bi stvarali nove nove vrijednosti - kazao nam je Ante Raos predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije koja je organizirala ovu zabavnu večer.

Na događaj su bili pozvani pročelnici Županije i Grada za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

- Od 2007. smo potaknuli gospodarstvenike da drugačije razmišljaju o osobama s invaliditetom. Potrebno je potaknuti osobe s invaliditetom na još veće samopouzdanje, ali i predstavnike vlasti da shvate kako invalidi ne žele privilegije, nego jednake šanse – nije zaboravio još jednom napomenuti Raos pravi povod za ovo okupljanje.

Prije nego li je fešta krenula, u predvorju dvorane Grand Dalmacija gosti su mogli razgledati izložbu Damira Senčara „Snaga paraolimpizma“. Senčar je jedini fotoreporter iz Hrvatske koji je zabilježio nastupe naših paraolimpijaca u Londonu, Ateni, Pekingu te na Zimskim paraolimpijskim igrama u Vancouveru.

S. VIDULIĆ

Foto: Jadran Babić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 09:24