StoryEditorOCM
ShowbizEMOTIVNI ODLAZAK

Rastanak žirija i dobrog duha Masterchefa Ivice Višića dira u srce; nakon nemilosrdne borbe s izradom slastica Splićanin otišao s knedlom u grlu, zahvalio se posebno jednoj osobi

Piše MOZAIK SD
22. studenog 2022. - 12:48

Ciklus slastica bio je prevelik kamen spoticanja za Ivicu Višića. Već u startu mu slatka jela nisu išla od ruke, pa je zaradio direktan ulaz u stres test, a kada se otvorila mogućnost da ga izbjegne, to mu nije pošlo za rukom. Tako se našao u eliminacijskom izazovu s Markom Kolakom i Lukom Pisaevolijem te na kraju najlošije replicirao jelo slastičarke Petre Jelenić.

No prije stres testa, četvero kandidata – Nikola Kotur, Lucija Davidović, Leo Jurešić i Anita Vuković odvagnuli su snage u izazovu za imunitet. Pritom im je chef Luka Pavić pokazao nekoliko slastičarskih trikova. ‘‘U slastičarstvu kad ne znate osnove, nema mjesta napretku‘‘, napomenuo im je chef Pavić, čija je majka također po zanimanju kuharica.

Prvi zadatak u izazovu za imunitet kandidatima je bio da u dvije minute odvoje žumanjke od bjelanjka, a na raspolaganju su imali 20 jaja.

image

NOVA TV

Luka Dubroja/

Sljedeći zadatak bio je napraviti lava cake u 20 minuta. ‘‘Nisam nikad radila lava cake‘‘, zabrinuta je bila Anita. No Melkior je napomenuo da će imati recept za brzi lava cake uz dodatak aroma koje će označavati njihov touch u toj popularnoj slastici. ‘‘Kad dođemo do vas i razrežemo lava cake, vidjet ćemo jesmo li dobiti teksturu koju smo tražili‘‘, rekao im je Stjepan. Najbolji izložbeni lava cake imao je Leo. Lucijin se pokazni lava cake raspao, pa je zbog toga završila na galeriji. Žiri je vidio da su njezini ostali kolačići dobri pa su jedan za probu otvoriti. Iz njega se punjenje lijepo razlijevalo. Damir joj je došapnuo da je taj najljepši, ali da njega nije stavila na tanjur pa se ne može uzeti u obzir.

Žiri je potom odluku o imunitetu donio probavši kolačiće i ocjenjujući okus. ‘‘Anita je imala prozračniju smjesu. Leo, tvoja je bila puno čvršća, kompaktnija. Kad sam probao biskvit kao da me malo jezik zapekao od praška za pecivo. Anita je u svoj stavila i ruma za aromu. Svi zakoni slastičarstva upućuju na to da je Anita napravila bolji‘‘, priopćio im je Melkior. Drugi je to put za redom da je Anita stekla imunitet, a posebno je sretna jer je pobijedila Lea.

image

NOVA TV

Luka Dubroja/

Poslije borbe za imunitet slijedio je teži zadatak – stres test u kojem su se natjecali kandidati s najlošijim jelima – Marko Kolak, Ivica Višić i Luka Piasevoli. ‘‘Tri mušketira. Neće se nitko rasplakati u pola kuhanja‘‘, komentirao je Luka Piasevoli.

Modernu rekonstrukciju slastice ‘‘Tisuću listića‘‘ trebali su replicirati u 50 minuta. ‘‘Znam raditi kolače, samo to još nisam otkrio‘‘, kazao je Marko pomalo uzbuđen što radi slatko jelo. Luka Piasevoli je otkrio da ga je posljednja dva dana Matea Alduk u vili dosta naučila o slatkim jelima. Međutim dosta se loše organizirao, a kada je odvajao žutanjke o bjelanjaka, bjelanjci su bili puni dijelova žutanjaka.

‘‘Možda sam prelako shvatio taj zadatak, ali nije bio lagan kao što je izgledao‘‘, rekao je Marko te napomenuo da je imao poteškoće s organizacijom vremena. Na kraju je shvatio da je on radio tuli u obliku lista, dok je bio zadan oblik ribe. A ni tekstura im nije bila hrskava kako je trebalo.

image
NOVA TV screenshot
image
NOVA TV screenshot

Iako im Petra nije dala pretežak zadatak, za njih je troje ovo bio prevelik zalogaj. ‘‘Ono što ste nam donijeli nije imalo nikakve veze s pokaznim tanjurima. Vidjelo se potpuno nepoznavanje tehnika. Muči nas to što svaki kuhar treba baratati sa slatkim barem osnovama. Svi ste imali greške, a danas tražimo čije su greške bile manje‘‘, rekao im je Stjepan. Damir im je istaknuo da su svi repliku napravili loše.

‘‘Ovo mi je gorki prolaz u slatkom izazovu. Ljut sam na sebe‘‘, rekao je Luka. ‘‘Ako ovako nastaviš, klimave su noge na kojima stojiš u MasterChef kuhinji‘‘, proučio mu je Stjepan.

image
NOVA TV screenshot

Za dlaku je ispadanje izbjegao i Marko. ‘‘Tvoj skok je jako vidljiv od prve audicije do danas‘‘, rekao mu je Damir kada je otkrio da je ipak njegova replika bila najlošija. ‘‘Žiri je donio ispravnu odluku. Znam da nisam dobar sa slatkim. Marko je mlad, neka uči. U mirovini sam. On neka se za svoju bori i njemu ovo treba‘‘, rekao je Ivica nakon što je čuo da napušta MasterChef. ‘‘Onaj tko voli kuhati, ne onaj tko zna, nego onaj tko voli, treba se ovdje prijaviti‘‘, poručio je za kraj Ivica.

Rastanak sa žirijem bio je više nego emotivan, a vidjelo se da je Splićanin Ivica napustio Masterchef studio s knedlom u grlu.

-Možeš biti ponosan na sebe, tvoja obitelj također. Sad kad te gledam zamišljam te u tvojoj maloj konobici, kazao mu je šef Stjepan Vukadin.

Za kraj ove kulinarske avanture šefovi Damir, Melkior i Stjepan izgrlili su se s dobrim duhom Masterchef kuhinje zbog kojeg su mnogi predano pratili show.

-Moja žena i djeca su mi naveća motivacija. Ja sam bio ovdje u vili i kuhao a žena je ta koja je tribala držat sve konce u rukama. To je petoro dice i ona je sve to uspila. Ženo volinte najviše na svitu, kazao je Ivica.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:13