StoryEditorOCM
Showbizdubrovik movie meeting

Raspoloženi Rourke zavodio: Mogu li dobiti tvoj telefon? (FOTO)

Piše PSD.
22. kolovoza 2009. - 15:15

Mickey Rourke u manirama pristojnog hollywoodskog gosta prvu dubrovačku večer proveo je fotografirajući se sa svima koji su poželjeli za uspomenu imati fotografiju sa slavnim glumcem. Nakon projekcije povratničkog filma „Hrvač“ priređene na plaži hotela Dubrovnik Palace, Rourke se sa prijateljima i tjelohraniteljem smjestio u udobni naslonjač odakle je slušao Soulfingerse i promatrao okupljene uzvanike koji su na party stigli sa VIP ulaznicama.

Fotografiranje je bio najlakši dio posla nakon „prolaska“ Rourkeovog prijatelja koji je bio ključan kontakt - osim što je odobravao fotografiranje i trudio se doznati tko je tko od osoba koje su poželjele fotkanje, od zgodnih djevojaka tražio je i par dodatnih informacija te - broj telefona.

Rourke je naime svoju slabost pokazao (i) na zanosnim plavušama tražeći nakon par rečenica broj telefona kako bi ih tijekom boravka u Dubrovniku

mogao kontaktirati. Kada smo neke djevojke upitali što je Rourke zapisivao na papirić, brzopleto su nam odgovorile:
- Pitao je koji su dobri restorani u gradu!?- što nas je sve dobro nasmijalo.

S Rourkeom zagrljene fotografirali su se brojni poznati, među kojima i glumica Nataša Janjić, fotografkinja Mara Bratoš, glumac Frano Lasić za kojeg su svi ustvrdili kako odlično izgleda, Mani Gotovac, a na VIP party-u u blizini gostiju večeri Rourkea, zatim redatelja filma „Hrvač“ Darrena Aronofskyog , producenta Scotta Franklina te agentice Scully Gillian Anderson koja je na zabavu stigla zadnja, viđeni su i političari Đurđa Adlešič, Dubravka Šuica, Andro Vlahušić, zatim Davor Štern, Miomir Žužul, Vanja Štrok, Tarik i Lejla Filipović, Boris Banović, Severina sa zaručnikom Slavkom, Barbara Kolar, Dubravka Tomeković Aralica...

Fotografiranje sa Mickey Rourkeom nije propustila ni Nina Badrić te supružnici Andrea i Hrvoje Čermak koji su par Rourkea „uhvatili“ u predvorju hotela Dubrovnik Palace uoći dolaska na projekciju filma.

Dok je Mickey Rourke uživao u intimi vile Agave s pogledom na dubrovačku povijesnu jezgru, Gillian, Darren i Scott prošetali su do Grada vidjeti ga izbliza. Mickey Rourke u nekim je dubrovačkim simbolima mogao naime uživati i iz blizine. Na konferenciji za novinare predsjednik uprave Jadranskih luksuznih hotela Goran Štrok uručio mu je prigodan poklon - kip Svetoga Vlaha, zaštitnika Dubrovnika, rad akademskog umjetnika Josipa Ivanovića.

Rourke, koji inaće dolazi iz vrlo religiozne obitelji, visoko je digao kip Svetoga Vlaha u zrak te ga pod bljeskalicama fotoaparata i svijetlima kamera poljubio.
– E sad ćeš nakon Svetog Vlaha dobiti i Oskara - prokomentirao je Goran Štrok glumcu.

Rourke se nije libio ni da odmah oko vrata stavi kravatu sa grbom Dubrovnika dubrovačkog branda Art Go'Den koju je vezao zavidnom vještinom te ovjesi zlatni privjesak koji simbolizira i Stradun, poklon zlatarne Križek.

piše: Paulina Peko/EPEHA
snimio: Branimir Kvartuč/CROPIX

Skriva čije je srce

Platneni prsluci i šeširi temeljna su garderoba Mickeya Rourkea. Na konferenciju za novinare na terasu hotela Excelsior Rourke je došao u prsluku neobične kombinacije boja - purpurno crvene i roze koju je kombinirao sa kariranim šeširom, a nešto kasnije na projekciji promijenio je uotfit te se pojavio sa platnenim šeširom i crvenim prslukom.

Rourke obožava nakit, no na naše pitanje kome pripada srce na ogrlici koju stalno nosi oko vrata prvo je u šali zaprijetio svojim tjelohraniteljem (što je posljednje vrijeme u Dubrovniku jako popularno), te samo kazao da je to srce trebalo visjeti oko nečijeg drugog vrata...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 10:36