StoryEditorOCM
ShowbizODRAĐEN SUPER POSAO

Rađa li se neočekivani zagrebački odgovor na Tonča Huljića? Partner Tanje Dragović i otac njene kćerkice otvoreno o svojoj najvećoj ljubavi i novim uspjesima

Piše Kruno Petrinović/Gloria
3. ožujka 2022. - 09:28

Rađa li se u glazbenom studiju u Masarykovoj ulici u strogom središtu grada zagrebački odgovor na splitskog glazbenog maga Tončija Huljića?

To pitanje postavili su si mnogi kad su shvatili da pjesme "Moli za nas" i "Voli me do neba", s kojima su mladi izvođači Marko Bošnjak i Tia Miljanović nastupili na Dori, kao tekstopisac, skladatelj, producent i aranžer potpisuje Vlaho Arbulić.


Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, po struci magistar elektrotehnike s diplomom zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva i sam je pjevač, u studenom prošle godine predstavio je svoju pjesmu "Flowerpot", koju je izveo u duetu s pjevačicom Zsom Zsom, a još više je odjeknuo podatak da su čak dva izvođača na nacionalnom natjecanjem za pjesmu Eurovizije u cijelosti njegov projekt, piše Gloria.

image
Vlaho Arbulić
Vedran Peteh/cropix

"Odlično sam se proveo u Opatiji, bilo je to intenzivno i super iskustvo, s jako mnogo posla oko dvoje izvođača koji su pritom bili debitanti na Dori, baš kao i ja.

Odradili smo super posao, dali sve od sebe i ništa ne mogu zamjeriti ni sebi ni drugima u kontekstu pjesama, izvedbi, scene, animacija, kostima, predstavljanja...", priča Vlaho Arbulić koji je prezadovoljan i rezultatom.

Marko je na kraju završio drugi, a Tia je bila jedanaesta od četrnaest izvođača, no iskustvo Dore za njih je, baš kao i za njega samog - neprocjenjivo.

"Djeca su dala sve od sebe i za mene je bilo ispunjavajuće gledati ih na velikoj pozornici, baš kao i mnogim gledateljima sudeći po brojnim reakcijama", nastavlja Vlaho koji je svoje pulene otkrio slučajno.

image
Vlaho Arbulić
Vedran Peteh/cropix

Tia mu je nešto lajkala na Instagramu, pa ga je zaintrigiralo tko je ona, a na prvi sastanak u njegov studio stigla je s mamom. Do Marka ga je pak doveo prijateljičin video koji je on lajkao, pa mu se Marko javio i to je bilo - to.

"To je ultimativni dokaz da društvene mreže imaju i pozitivnu ulogu", smije se Arbulić koji je pjesme skrojio po mjeri i duši izvođača.

"Pjesma Moli za nas nastala je baš za Marka, koji je osjetljiva duša, a isprepliće njegovu osobnu borbu i bol s općeljudskim problemima današnjice.

Voli me do neba je, pak, intrigantna priča o ljubavnom trokutu ispričana kroz oči ljubavnice, na istodobno okrutan, ali i nevin način, a savršeno odgovara Tijinom glasu i pojavi", nastavlja Arbulić.

Marko emotivac, Tia racionalnija

Dodaje da se njegovi izvođači međusobno razlikuju poput neba i zemlje: Marko je teški emotivac koji sve svoje osjećaje proživljava duboko, što mu je veliki plus u izvedbi jer svojom proživljenom patnjom dira srca ljudi što se vidjelo i u Opatiji, dok je Tia mnogo racionalnija i zrelija, pa je nastup na Dori shvatila kao sjajan početak i pozornicu na kojoj se prvi put predstavlja široj publici.

"Siguran sam da će oboje, svaki na svoj način, doći do svega što im je u glazbi suđeno, a ja sam tu da im pomognem", priča Vlaho i dodaje kako mu je glazba najveća strast, ali i najdragocjeniji način komunikacije sa samim sobom.

"Glazba je kreativna djelatnost, mnogo je faktora, pa i krajnje nepredvidivih koji utječu na konačni proizvod, pa si treba uzeti vremena da se stvari slegnu i poslože", govori Arbulić.

Bez obzira na takav ritam glazba mu je primarni i najvažniji interes.

U osnovnoj glazbenoj školi naučio je svirati gitaru, u srednjoj i klavir, pa se u nuždi može snaći sa svim instrumentima. Usprkos desetogodišnjem glazbenom drilu, ponajprije zahvaljujući svom učitelju gitare koji mu je dao prostora, sačuvao je svoj talent za igru i kreativnost što smatra ključnim za posao.

image
Vlaho Arbulić
Vedran Peteh/cropix

Premda sam pjeva isključivo na engleskom, za druge piše i na hrvatskom, a u produkcijskom smislu grabi široko - od trapa i rapa do popa i R&B-ja...

"Nije mi problem prilagoditi se formatu, ali moram vjerovati u projekt", kaže Arbulić u čijem studiju se trenutačno finišira album Hilsona Mandelje.

Studio je prije dvije godine pokrenuo s prijateljem Mihovilom Šoštarićem, a u njemu se rađaju i debitantski albumi Marka Bošnjaka i Tije Miljanović.

"Stvarno vjerujem u njih, oboje imaju ono nešto, rođene su zvijezde i dajem im se sto posto", govori Arbulić, koji u slobodno vrijeme najradije sluša američki country, blues i R&B.

Njegov omiljeni izvođač je američki kantautor John Mayer, koji ga nadahnjuje kao autor, izvođač, ali i čovjek.

image
Vlaho Arbulić
Vedran Peteh/cropix

"Njegovi koncerti za mene su transcendentalno iskustvo, način na koji on živi reflektira se u njegovoj glazbi. Za mene je taj čovjek svjetionik i uzor: došao je do ruba i nije pao, nego se resetirao u tišini i otada stalno raste, kao osoba i kao glazbenik", kaže Arbulić.

Prema njegovim riječima John Mayer se kroz svoju glazbu apsolutno ogoljuje i beskompromisno govori istinu, a taj moto potpisuje i Vlaho. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 08:33