StoryEditorOCM
ShowbizOSTALO MU 500 DOLARA

R. Kelly zahtijeva od vlade povrat 27 tisuća dolara zaplijenjenih s njegovog zatvorskog računa

Piše Lovro Belošević/Jutarnji list
12. kolovoza 2022. - 21:51

Odvjetnik R. Kellyja optužio je vladu da je nepropisno zaplijenila tisuće dolara s njegovog zatvorskog računa, doznaje Radar Online, piše Jutarnji list.

Naime, prema sudskim dokumentima do kojih je došao spomenuti portal, pjevačeva odvjetnica Jennifer Bonjean napisala je pismo sucu koji vodi njegov kazneni slučaj. Ranije ovoga mjeseca, njujorški tužitelji otišli su na sud i obavijestili suca da su zaplijenili 27 tisuća dolara s Kellyjevog zatvorskog računa. Glazbeniku je naređeno da plati 140 tisuća dolara kao dio kazne u postupku. U zahtjevu se navodi da R. Kelly nije uspostavio plan isplate tijekom izricanja presude, zbog čega bi puni iznos trebao platiti odmah.

image

Pjevačeva odvjetnica Jennifer Bonjean 

John Nacion/Nurphoto Via Afp

- Do danas, R. Kelly nije platio niti jedan dio kazni koje je odredio sud i još uvijek duguje svotu od 140 900 dolara - stoji u pismu.

Tužitelji su objasnili da je pjevač "nakupio gotovo trideset tisuća dolara na svom zatvoreničkom računu tijekom posljednje tri godine". Vlada je izvijestila da je 27 tisuća dolara koje su mu uzeli ostavilo R. Kellyja sa samo 500 dolara. Sad je njegova odvjetnica zahtijevala da se novac vrati te optužila vladu da nije slijedila odgovarajuće procedure prije zapljene sredstava.

Rekla je da nikad nisu obavijestili Kellyja o neispunjenju obveza ili podnijeli založno pravo.

- Ovaj sud bi trebao naložiti trenutni povrat sredstava gospodina Kellyja i dodatno sankcionirati ured državnog odvjetnika Sjedinjenih Država i Ured za zatvor zbog zapljene sredstava bez zakonske ovlasti - stoji u zahtjevu.

- Presuda je u ovom slučaju donesena prije nešto više od mjesec dana i precizirano je da samo 900 dolara treba odmah platiti. Bez ikakvih dokaza vladi nije bilo dopušteno zaplijeniti skrbnička sredstva gospodina Kellyja - piše u zahtjevu.

image

R. Kelly napušta sud 2019. godine u Chicagu

Kamil Krzaczynski/Afp

Kako smo već ranije pisali, R. Kelly je nedavno prevezen iz New Yorka u Chicago gdje će se morati pozabaviti još jednim kriminalnim slučajem. Prošloga mjeseca osramoćeni pjevač osuđen je na 30 godina zatvora nakon što je proglašen krivim za trgovinu ljudima u seksualne svrhe i reketarenje. Sad će se suočiti i s drugom porotom zbog optužbi da je seksualno zlostavljao maloljetnice i to snimao. Kelly je odbacio sve optužbe za nedjela, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 18:10