StoryEditorOCM
Showbizsvaka čast

Poznati Splićani okupili su se na Bačvicama u sklopu projekta najpoznatije trenerice u Hrvata. Trčalo se, hodalo i čistilo od Žnjana pa sve do Obojene. Pogledajte tko je sve došao

Piše PSD
21. svibnja 2022. - 15:52

Živahno je bilo jutros na Bačvicama gdje je održana plogging akcija u sklopu sportske manifestacije Tutta forca koja se ove godine prvi put održava u Splitu.

Riječ je o jedinstvenom događanju u Hrvatskoj čiji je cilj promicanje aktivnog načina života, i uz to je od velike važnosti za turističku sliku naše zemlje.

image

Akcija Tuta Forca na splitskim Bačvicama.

Vladimir Dugandzic/Cropix

Plogging je akcija u kojoj se trči ili hoda skupljajući smeće s puta. Što veća grupa ide to se više toga skupi. Danas se startalo s tri startne pozicije. Jedna je grupa krenula sa Žnjana, druga s Obojene preko Rive uz obalu, a treća s Marjana prema unutrašnjosti grada.

Projekt je organizirala poznata hrvatska trenerica Sanja Žuljević u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita. 

- Negdje je prečisto, negdje jako prljavo. Tamo gdje ima puno turista je lijepo počišćeno, a vjerujte mi, ima prostora gdje smo mogli ostati i do tri sata da smo htjeli, tako da znamo gdje ćemo drugi put usmjeriti akciju - rekla je najpoznatija trenerica u Hrvata.

image

Akcija Tuta Forca na splitskim Bačvicama.

Vladimir Dugandzic/Cropix

- Ovo je jedinstven događaj u Hrvatskoj koji je u svijetu već nadaleko poznat. Cilj je da podignemo svijest o važnosti očuvanja okoliša našeg grada Splita. Ovo je divna prilika da se uz aktivnost otpad sakuplja i separira - kazala je Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Sanjin projekt podržali su i poznati Splićani pasu tako na Bače došli voditeljica Radio Dalmacije Edita Lučić Jelić, momci iz grupe Cambi, bivše natjecateljice 'Života na vagi' Zdravka Kapetanović i Maja Milan, automobilistički as Ante Alduk, pjevač Petar Dragojević sa suprugom i djecom, dizajnerica Neda Makjanić Kunić, veslač Igor Boraska, a akciju nije propustio ni donedavni splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

image

Akcija Tuta Forca na splitskim Bačvicama.

Vladimir Dugandzic/Cropix

Inače, tijekom čitavog svibnja na nekoliko atraktivnih lokacija u Splitu (gradske plaže, park šuma Marjan te park Sustipan) održavaju se besplatni treninzi za Splićane i njihove goste koji podrazumijevaju funkcionalne treninge, jogu, street dance, hip hop, nordijsko hodanje, trail trčanje, slobodno penjanje, SUP školicu, vožnju biciklima, meditacije te treninge za najmlađe.

image

Akcija Tuta Forca na splitskim Bačvicama.

Vladimir Dugandzic/Cropix

Uz trenericu Žuljević, sve vježbe čiji se raspored može naći na službenoj stranici projekta Tutta forca, te na stranici TZG Split, drže certificirani treneri i instruktori, a uključiti se mogu svi koji to žele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 21:56