StoryEditorOCM
ShowbizAUSTRALIJA

Potvrđena državna komemoracija Olivije Newton-John u Melburneu šest mjeseci nakon njezine smrti

Piše SCENA SD
2. veljače 2023. - 12:17

Daniel Andrews, premijer savezne australske države Victorije, najavio je da će se 26. veljače održati državna komemoracija Olivije Newton-John. Glumica je ostavila trajnu ostavštinu kroz svoju umjetnost i Istraživački centar za rak Olivia Newton-John sa sjedištem u Melbourneu, rekao je Andrews, opisujući je kao "osobu punu milosti, energije i vitalnosti".  Newton-John umrla je od raka na svom ranču u južnoj Kaliforniji  8. kolovoza 2022. u 73. godini.

Iako je rođena u Cambridgeu u Engleskoj 1948. godine, Olivia Newton-John se preselila s obitelji u Melbourne početkom 1954. godine, kada je imala pet godina. Godine 1965. pobijedila je na natjecanju talenata u TV programu Sing, Sing Sing, a zatim se preselila u London godinu dana kasnije.

image

Olivia Newton-John

Kenji Shimizu/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Olivijin aktivizam također je bio usredotočen na Melbourne - nakon dijagnoze raka dojke 1992. godine, prikupila je istraživačka sredstva i promicala svijest o raku. Godine 2012. udružila se s Austin Healthom u Melbourneu kako bi osnovala Istraživački centar Olivia Newton-John, nudeći liječenje, obrazovanje, obuku i istraživanje.

"Olivia Newton-John bila je inspiracija mnogima širom svijeta - njezin rad u istraživanju i liječenju raka spasio je živote i promijenio živote, a njezina glazba bila je soundtrack generaciji", rekao je viktorijanski premijer Daniel Andrews u priopćenju.

Komemoracija će se održati unutar Hamer Halla Umjetničkog centra u Melbourneu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 23:22