StoryEditorOCM
ShowbizVELIKE PRIPREME

Pogledajte kakvu kreaciju Matija Vuica sprema Kedži za Doru: ‘Ovo će biti moj najveći scenski iskorak u karijeri‘

Piše SCENA SD Foto: MARTINA MOVRIĆ
6. veljače 2023. - 15:33

Nakon što su njene haljine osvojile Hollywood, poznata dizajnerica Matija Vuica se prihvatila novog izazova i prihvatila je poziv Damira Kedže da izradi kostim za nastup na ovogodišnjoj Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurosonga.

Podsjetimo, Kedžo nastupa u subotu na Dori pod rednim brojem 12.

image

Damir Kedžo

Maritina Movrić

Otkako su objavljene pjesme s ovogodišnje Dore, pjesma ‘Angels and Demons‘ s kojom će se Damir u ovu subotu predstaviti pod rednim brojem 12, izazvala je brojne reakcije publike i prometnula se u jednog od glavnih favorita za pobjedu.

Kako i sam Kedžo kaže, ovo će biti njegov najveći scenski iskorak u dosadašnjoj karijeri. Što scenskim pokretom, što kostimom, ističe u promotivnoj objavi uoči skorašnjeg nastupa.

– Čim sam prvi put čuo pjesmu "Angels and Demons" vizualizirao sam moćan kostim koji bi se uklopio u priču koju pjesma predstavlja, a to je opozicija dobra i zla koju svatko može tumačiti na svoj način, bilo to u ljubavi ili svakodnevnom životu. Matija je za mene modna ikona i velika vizionarka te sam oduvijek želio raditi s njom pa mi je zapravo čast da je pristala surađivati na ovom projektu i u cijeli nastup unijeti svoj potpis.

image

Damir Kedžo

Martina Movrić

Ovogodišnja Dora za mene osobno je jedan od najvećih kreativnih i glazbenih izazova do sad te sam jako zahvalan na posvećenosti Matiji i cijelom timu koji ulaže svu svoju kreativnost da na opatijskoj pozornici priredimo svjetski performans – rekao je Damir Kedžo.

image

Damir Kedžo

Martina Movrić

– Rijetko sam u ovim ‘muškim vodama‘, ali svidjela mi se ta Damirova priča o unutrašnjoj borbi anđela i demona, lutanju i traženju izlaza, pa sam ga tako i zamislila, kao pustinjaka, lutalicu ali i ratnika koji će pokidati svoje okove, razotkriti se i dati nam se takav kakav jest.

Kulminacija je scena igre svijetla i ogledala, dok pokidane vezice vise kao znak oslobađanja i nekog novog svjetlijeg života. Koristila sam prirodne materijale i metal, kako bih bolje naglasila bezvremenski moment borbe dobra i zla – izjavila je Matija Vuica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2023 14:55