StoryEditorOCM
ShowbizNAJTEŽA BITKA

Pjevačica prošla tešku borbu s rakom za koju skoro nitko nije znao, obitelji je rekla da je na turneji, a javljala im se iz šok sobe: ‘Sve je počelo s temperaturom‘

Piše MOZAIK SD
19. prosinca 2022. - 11:58

Mira Škorić godinama se nije pojavljivala u javnosti, a kako o svojoj bolesti neko vrijeme nije htjela govoriti za medije, samo su njezini bliski prijatelji znali s kakvim se opakim neprijateljem bori. U jednoj od svojih emotivnih ispovijesti opisala je simptome nakon kojih je odlučila posjetiti liječnika, piše Lepa&Srećna.

"Osjećala sam se umorno i imala sam podmuklu temperaturu. Trebala sam ranije reagirati, ali sam, nažalost, prekasno obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37,2. Pjevala sam satima i danima, postajala sve umornija i slabija. Imunitet mi je pao i tek kad mi je iskočila limfna žlijezda na vratu iznad ključne kosti reagirala sam.

To je bio glavni znak da nešto nije u redu. Odmah sam se obratila profesorima Radanu Žodiću na Institutu za onkologiju i radiologiju, Ivanu Markoviću i Nevenu Jokiću”, rekla je pjevačica jednom prilikom za “Glossy” i prisjetila se trenutka kada joj je priopćena strašna vijest.

"Bila sam u potpunom šoku i nevjerici. Doktorica Žodić mi je rekla tešku istinu koju nisam htjela prihvatiti. Ponavljala sam si da je to nemoguće. Od tog trenutka odlučila sam zdravlje staviti na prvo mjesto i promijeniti svoj život iz korijena.Nakon što su eminentni onkološki stručnjaci napravili sve detaljne analize uslijedila je prva operacija. Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam rak u metastazama.

Vjerujte nisam se bojala za svoj život jer nisam htjela prihvatiti bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su uslijedile kontrole. Kada sam ponovno radila biopsiju, nalaz nije bio dobar. U jednom trenutku sam se počela smijati sama sebi zbog bolova. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od obitelji”, priznala je Mira i otkrila da ni njezina kći Milica nije znala gdje je pjevačica u tim trenucima, već je tu informaciju imala samo njezina sestra.

"Kad god sam ležala na Institutu, rekla bih im da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i bila je svo vrijeme uz mene. Naša pokojna majka Milka sumnjala je da nešto nije u redu, pa je zvala i po nekoliko puta dnevno. Iz šok sobe sam joj se redovito javljala na telefon i glumila da je sve super, a zapravo ništa nije kako treba", prisjetila se Mira koja je nakon teške borbe kroz koju je prolazila potpuno promijenila način života i apelirala na redovite preglede i odlazak liječniku na prve znakove da nešto nije u redu.

"Dvaput godišnje treba kontrolirati krvnu sliku. To je obavezno. Stres je najgori okidač i zato treba izbjegavati sve situacije koje nas mogu dovesti u to stanje nemira. Sigurna sam da sve počinje od stresa. Profesorima Žodiću Markoviću i Jokiću, kao i Veri Vojinović sam beskrajno zahvalna, a takve ljude u našoj zemlji treba cijeniti", zaključila je, piše Lepa&Srećna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2023 03:58