StoryEditorOCM
ShowbizNEZABORAVNO ISKUSTVO

Pjevač Daleke obale slučajno u Španjolskoj završio na pozornici: pogledajte kako je svirao saksofon, oduševio i dobio ponudu koja se ne odbija

Piše Ivana Kapetanović
30. rujna 2022. - 15:06

Jakša Jordes proveo je u Španjolskoj šest nezaboravnih dana. Doživio je brojna nezaboravna iskustva među kojima je I svirka saksofona u jednom klubu u Malagi. Takav poziv nije mogao odbiti, a sve detalje odlučio je podijeliti s nama.

“Bio sam u gradu Malagi u Andaluziji koja je predivna. Imao sam i auto pa sam se provozao po toj regiji. Temperatura je bila 30 stupnjeva, svi su još u kratkoj robi, a i ono što sam primjetio je da su svi istetovirani. Na ulicama je sve puno turista i susretljivih domaćih ljudi koji slabo govore engleski, ali to uopće ne sputava komunikaciju.

Atmosfera je opuštena i ugodna. Hrana predivna i jeftinija od Hrvatske. Grad živi 24 sata. Picasso je rodom iz Malage što odmah upućuje da je grad umjetnika. Ulični svirači, flamenco, klubovi sa živom muzikom… sve po mojoj mjeri, uživao sam.

Jednu od tih noći sam zalutao u jedan klub koji se zove ZZ pub. Unutra je svirao bend (pjevač me posjetio na Žana Jakopača iz Šo Mazgoona). Dobro su svirali i u pauzi sam ih počastio pićem i počeli smo pričati, riječ po riječ i došli smo do toga kako sam i ja muzičar i da sviram saksofon.

Naravno odmah su me pitali gdje mi je instrument i pozvali me da zasviram s njima. Otišao sam po sax i krenuo sa svirkom. Toliko smo bili veseli da ima samo jedna snimka koja je snimljena negdje oko 6 i pol ujutro.

U Malagi se iz klubova ide oko 8 ujutro doma. Bend svira autorski i covere. Ovih dana će mi poslati dvije pjesme da im nasnimim sax. Jedno lijepo i nezaboravno druženje.” rekao nam je Jakša Jordes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 17:18