StoryEditorOCM

Paco de Lucia oduševio Zadrane

Piše PSD.
9. lipnja 2010. - 00:38

Buenas noches – pozdravio je jednostavno Zadrane na početku svog nastupa gitaristički virtuoz Paco de Lucia nastupivši na Trgu pet bunara u sklopu svoje svjetske turneje.

U Zadar je stigao sa svojim ansamblom koji čine vrsni glazbenici Nino Josele na gitari, Antonio Serrano na klavijaturama, Alain Perez na basu i Piranha na perkusijama, vokalisti Cristo Heredia i David de Jacoba, te plesač Sarruco.

Jedan od najvećih gitarista na svijetu rođen je 1947. godine u španjolskoj pokrajini Cadiz kao Francisco Sanchez Gomez, a nakon što je gitaru počeo svirati u dobi od pet godina s javnim je nastupima počeo još kao dječak u rodnoj Španjolskoj.

Tijekom bogate glazbene karijere postao je sinonim za španjolski Flamenco. Svoj prvi album je snimio prije 45 godina, a iza njega je danas preko 25 albuma, stotine prestižnih glazbenih nagrada i nebrojeno mnogo izvrsnih kritika.

Unatoč visokoj cijeni od 280 kuna i istodobnom održavanju finalnog doigravanja košarkaškog prvenstva između Zadra i Cibone Trg pet bunara bio je prepun oduševljenih Zadrana. Velikim koncertnim spektaklom otvorena je ujedno i sezona ljetnih nastupa na otvorenom.

Nikolina RADIĆ-ANČIĆ
foto: branislav grgurović / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 00:11