StoryEditorOCM
Showbizivan dorian molnar

Otkrivamo tko će u subotu čitati hrvatske glasove na ovogodišnjem natjecanju za Pjesmu Eurovizije: ‘Velika mi je to čast!‘

Piše Vinko Paić
11. svibnja 2022. - 21:38

Ivan Dorian Molnar sport ima u malom prstu pa ne čudi što je prije nekoliko godina iz Mozaičnog programa HRT-a (jedno je vrijeme vodio i emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska') prešao u sportsku redakciju.

Ovaj mladi Riječanin s vremena na vrijeme ipak ne može pobjeći od Zabavnog programa pa ćemo ga tako u subotu drugu godinu zaredom gledati kao prezentera hrvatskih glasova na Eurosongu iz studija na zagrebačkom Prisavlju. Dosad su tu čast imale njegove kolegice Barbara Kolar, Uršula Tolj, Nevena Rendeli, Monika Lelas, Martina Validžić...

Netom nakon što je prošlog svibnja Europi pročitao glasove hrvatskog žirija Ivan je zaplesao u studiju, a taj je video uskoro postao viralan.

- To je bilo samo malo zafrkancije s kolegama. Neću se ponavljati, ove godine samo ozbiljno - smije se voditelj i priznaje da nema tremu iako će njegovo kratko javljanje u Torino pratiti milijuni gledatelja.

- Pa sada je manje treme nego prošle godine kada sam sve to prvi put iskusio. Ekipa je super i nema nikakvih problema. Prve sam upute dobio još prije nekoliko tjedana od urednice glasovanja Elizabete Biočine, dok sam s urednicom Majom Tokić u kontaktu vezano za online sastanke koje ćemo imati uoči samog finala kao i nekoliko proba koje ćemo odraditi. Za tih nekoliko sekundi treba se itekako pripremiti i biti koncentriran pred tolikim auditorijem, reći sve kako treba i što je najvažnije, točno. 

Prošle godine povjerenje da prezentira hrvatske glasove dala mu je tadašnja šefica delegacije Uršula Tolj, a ove Tomislav Štengl koji je naslijedio Tolj.

- Iznenadio sam se kad me nazvao Tomislav. Rekao sam mu: 'Pa, zar opet ja? A on na to: A zašto ne?' I to je bilo to, nisam ni razmišljao ne prihvatiti. Velika mi je čast - govori nam Ivan.

Glasove Hrvata na ovogodišnjem Eurosongu prezentirat će ‘splitski zet‘: Supruga Ana najveća mi je podrška, s njom ću se konzultirati i što ću obući!‘

Njegova supruga Ana, rodom iz Splita, novinarka je na Hrvatskom radiju, koja je prije karijere na HRT-u radila u Slobodnoj Dalmaciji. Oboje su jedno drugom velika podrška, a Ivanu je posebno drago kad može doći u Split.

- Kad sam se prvi put javljao na Eurosong ona je samo davala komentare na račun toga što ću obući, nije birala moj stajling (smijeh). Za to su zaduženi profesionalci. I ove godine to je glavna kostimografkinja HRT-a Nataša Svekler. S njom mi je gušt surađivati.

Planirate li opet imati odijelo ili neku ležerniju varijantu?

- E to neću otkrivati. Neka bude iznenađenje!

Za kraj smo Ivana pitali kome predviđa pobjedu.

- Nisam dobar prognozer, budući da sam prošle godine tipovao na predstavnika Velike Britanije, koji je završio s nula bodova. Mislim da će ipak Ukrajina pobijediti, imaju zanimljivu pjesmu. S obzirom na vrstu glazbe koju najviše slušam, a to je elektronika, jako mi se sviđa pjesma Češke. Za nju bih glasovao. Zanimljivo, pjevačica Dominika Haškova kćer je legendarnog hokejaškog golmana Dominika Hašeka, koji je baš u ovoj dvorani u Torinu gdje se održava Eurosong, prije točno 16 godina osvojio brončanu medalju za Češku na Zimskim olimpijskim igrama. Eto malo simbolike. Ja sam inače prije 12 godina bio u Buffalu, gdje je on prije branio i doma imam suvenir, otvarač za boce s njegovim imenom i brojem - zaključuje Ivan Dorian Molnar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 20:23