StoryEditorOCM
ShowbizMelodije hrvatskog juga

Opuzenci i gosti uživali, Nevena i Branko briljirali

Piše Lenka Gospodnetić
13. kolovoza 2016. - 12:38
festival_opuzen4-120816

Grand Prix najdugovječnijeg festivala zabavne glazbe na ovim prostorima, 23. po redu Melodija hrvatskog juga – Opuzen 2016., pripao je lokalnim snagama, duetu koji čine Nevena Ereš-Gnječ i Branko Medak.

Oni su publiku i žiri šarmirali pjesmom "Moja Dalma", poznatog autora Denisa Batinovića Pekme, koji je napisao i antologijske skladbe za Vinka Cocu "Kada umren umotan u bilo" i "Kupi kruv i Slobodnu", a Nevena je nakon sedamnaest godina ponovila uspjeh iz 1999. godine, kad je kao vrlo mlada djevojka nastupila na ''Opuzenu'' s klapom Maslina.

– Oduševljeni smo, hvala svima! Nadamo se da će pjesma zaživjeti – u dahu su kazali oduševljeni pobjednici.

Nagrada 'Vinko Coce' klapi 'Grobnik'

Najveće iznenađenje večeri, pak, bila je pobjeda klape Grobnik. Oni su, naime, s krajnjeg sjevera Jadrana na krajnjem jugu Lijepe naše osvojili posebnu nagradu ''Vinko Coce'' s pjesmom ''Zabatilo deset uri'' iz pera iskusnog Ivice Brnasa, koju je pak uglazbila Splićanka Nera Ban, inače autorica mediteranske skladbe "Suho zlato" prepjevane na grčkom.

Klapaši i autori bili su osobito ponosni na činjenicu da nagrada nosi ime po prerano preminulom velikanu glazbe Coci.

Njegov brat i nećak, pak, pjevali su u formaciji klape Trogir, koja je uz moćan glas Nene Vetme osvojila treću nagradu publike s pjesmom ''Ne umire pisma''.

Cijeli niz nagrada ovjenčao je Splićane: darovita Nataša Reić Matković osvojila je priznanje za najbolju debitanticu, dok je pjesma ''Put do mora'' u izvedbi ''splitskog Leonarda Cohena ''Borisa Kriveca zavrijedila priznanje za najljepše stihove.

Njih, pak, potpisuje poznati pisac, pjesnik i kolumnist Ivo Anić.

U moru festivalija kuriozitet je bio i debitantski pjevački nastup ''vječnog mladica'' Hrvoja Hegedušića, ali i kantautora Johnnyja Gitare, koji nakon niza havarija koje su ga snašle u životu danas opet ima sjajnu kondiciju.

To je prepoznala i Turistička zajednica Opuzena, te mu dodijelila nagradu za nastup. Valja istaknuti i da je posebno priznanje za doprinos glazbenoj kulturi dodijeljeno doajenki Zorici Kondži.


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 02:02