StoryEditorOCM
ShowbizOBOŽAVA SVOJ POSAO

Od profesionalnog vojnika do posvećenog klauna; ovo je priča o Splićaninu Nikoli Barbariću, ‘Spartanku Smotanku‘, zamalo finalistu Supertalent showa

Piše Rebeka Pastuović
28. studenog 2022. - 18:29

Nikola Barbarić ili Spartanko Smotanko, kako je poznat među širom publikom, Splićanin je koji je iz privremenog hobija sebi stvorio legitiman posao. 

Simpatični klaun koji je žiri i publiku nasmijavao na audiciji i u polufinalu megapopularnog Supertalenta s nama je podijelio svoje dojmove nakon nastupa, atmosferu iza kulisa i priču o tome kako je odabrao svoju krajnje neobičnu karijeru.

image
Luka Dubroja/

Nikolin put prema Spartanku započeo je još davnih dana. Ovaj vedri Splićanin bio je profesionalni vojnik koji se planirao ostvariti i kao časnik. Međutim, kada mu je supruga Vanja zatrudnjela s prvim sinom, odlučio je napustiti vojsku. Ovaj 33-godišnjak tada je u Splitu završio kineziološki fakultet i studij sportskog menadžmenta i čitav je svoj život odlučio posvetiti radu s djecom, koju obožava. Prvo je bio sportski trener za djecu, a kada je nastupila korona, zbog ograničenja ih je počeo zabavljati kao klaun. Ta uloga odmah mu se svidjela i vrlo brzo je prerasla u njegovu veliku ljubav.

image
Luka Dubroja/

Mladi Splićanin svojim nastupima je, unatoč dozi treme koju je osjećao, jako zadovoljan: - Imao sam tremu prije audicije jer nisam znao što me čeka, nisam nikada nastupio pred tolikom publikom, skoro cijelom Hrvatskom. Bilo mi je malo lakše nakon završetka nastupa, kad su komentari žirija bili pozitivni i ohrabrujući, rekao je i dodao:

- Sada sam bio i u polufinalu, a ovaj put sam imao tremu jer je od od svih kandidata koji su se ove godine prijavili na Supertalent, ostalo samo nas 36. Sve je to onda bilo puno strože i očekivalo se da nastupi budu na vrhunskoj razini. 

Svojim je polufinalnim nastupom Spartanko Smotanko bez sumnje nasmijao čitavu dvoranu: - Na pozornicu sam izašao na najmanjem biciklu na svijetu, nakon toga sam stavio periku Bilmanu, poslije toga sam učinio da Mickey Mouse nestane, a on se pojavio u rukama izbacivača koji su htjeli uništiti moj show. Od njih sam pobjegao u veliki balon, a u njemu sam izveo transformaciju u Supermana, prepričao je svoju točku Nikola i priznao koji komentari sudaca su mu posebno ostali u sjećanju: - Jako simpatičan mi je bio Majin komentar u kojem je rekla da me vidi na Bloomovom rođendanu, a drago mi je da je Bilman prihvatio šalu s perikom, rekao je.

image
Luka Dubroja/

Splitski klaun, kako ga zovu od milja, za svoje je konkurente i produkciju showa imao samo riječi hvale, a rekao nam je da su se iza kulisa sklapala mnoga prijateljstva: 

- Svih devet natjecatelja koji su sa mnom nastupali bili su vrhunski. Radi toga sam također imao tremu, vidio sam da tu ima kandidata koji su puno bolji od mene. Iskustvo sa snimanja bilo mi je odlično, nikad do sada nisam nastupao u showu televizijskog formata koji se prenosi uživo i to je potpuno drugačije od onoga što radim inače. Ekipa je bila jako poticajna, svi kandidati su se međusobno ohrabrivali i navijali jedni za druge. Iza kulisa je vladalo jedno veliko zajedništvo, a i produkcija je odradila odličan posao, objasnio je.

image
Luka Dubroja/

Svojim nastupima Nikola je i više nego zadovoljan jer su se, kaže, svi vidno zabavili. Osim djece koja su Spartanka Smotanka gledali iz prvog reda, na njegov nastup su unatoč tome što nije prošao u finale, svi članovi žirija imali pozitivne osvrte.

- Svojim nastupom sam zadovoljan. Sve je bilo šareno, bilo je smiješno, na snimci sam vidio i da su se djeca zabavila. Uživao sam u osmišljavanju i izvedbi svoje točke i nadam se da su djeca i roditelji uživali barem upola koliko sam i ja, tvrdi. 

Osim što je dobio priliku svima pokazati ljubav koju gaji prema poslu kojeg radi, Spartanko je svojom Supertalent avanturom iznimno zadovoljan jer je zbog nje stekao brojna nova iskustva i saznanja, ali i pomakao svoje granice.

image
Luka Dubroja/

- Ovo je za mene jedno novo kreativno iskustvo u kojem sam pomakao svoje granice i otvorio sebi neka nova vrata. Stekao sam ovdje brojna nova iskustva i saznanja, upoznao neke prijatelje i poznanike, i zaista mogu reći da se kući vraćam obogaćen čitavim iskustvom. Jako sam zadovoljan cijelom ovom avanturom, rekao je Nikola, koji sa suprugom očekuje treće dijete. 

Za kraj je Spartanko Smotanko poželio poslati poruku mladima: 

- Želim im se obratiti kako bih im rekao da konstantno razvijaju svoje talente i vještine i da se usmjeravaju prema svojim ciljevima! Nemojte se opterećivati ružnim komentarima koje ćete možda ponekad susresti na svome putu, rekao je nasmijani Splićanin koji se sada vraća svome poslu iz snova - nasmijavanju djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 15:19