StoryEditorOCM
ShowbizPOČEO FESTIVAL

Novi Almodovarov film na venecijanskoj Mostri svidio se publici: petominutne ovacije u povijesnoj Sala Grande za ‘Paralelne majke‘

Piše PSD
2. rujna 2021. - 18:58

Film Pedra Almodovara (71) "Paralelne majke" otvorio je 78. filmski festival u Veneciji, te pobrao dugotrajan aplauz od publike u povijesnoj Sala Grande. Priča je to o  dvije žene, obje samohrane majke, koje rađaju kćeri u gotovo istom trenutku (cimerice su u rodilištu u Madridu). Film je to velikih obiteljskih drama, neopisivo ozbiljan film. "Paralelne majke", smješten u svijet u kojem su muškarci samo sjena, film je koji se bavi životom i smrću, objašnjavajući što zapravo znači biti majka.

image
AFP

Pedro Almodovar dva je puta dobio nagradu Oscar, ali još nije dobio neku veću nagradu u Veneciji. U filmu igra njegova omiljena glumica Penelope Cruz. "Paralelne majke" borit će se za glavnu nagradu s dvadesetak filmova.

Predsjedanje žirija je ove godine dodijeljeno Bong Joon-Ho iz Južne Koreje, dobitniku Zlatne palme 2019. s "Parazitom" i Oskara za najbolji film godinu iza toga.

Dobitnici nagrada bit će proglašeni 11. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 00:26