StoryEditorOCM
Showbiz‘Jedan pozitivan tekst‘

Nikolina Ristović objavila intimnu priču: ‘I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu, poslana je kući. No stanje se pogoršava...‘

Piše MOZAIK SD
12. kolovoza 2022. - 15:26

Nikola Ristović na svom je Instagram profilu opisala što se događalo nakon što je njena majka dovedena na hitnu KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Na objavu ju je potakla smrt novinara Vladimira Matijanića.


"Morala sam naprosto napisati jedan pozitivan tekst. Zgrožena sam tijekom okolnosti koje su dovele do smrti iznimnog novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombiniran s prezrivim dociranjem onih koji bi trebali biti stručni i posljedično proaktivni. Na stranu manjkavost sustava, preopterećenost djelatnika, trijaža koja se radi pod pritiskom… Reda mora biti. Ulozi su previsoki.

I moja majka mogla je platiti glavom. Prije više od tri tjedna dovedena je na hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Djelatnici su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje - krvarenje u mozgu. Eliminirano je. Pacijent je poslan kući. No stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to.

Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitirani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživio više ozbiljnih stresora - smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskom glibu unatoč nepostojanju nijednog iskaza s moje strane.

Srećom, tu priča dobiva novi obrat. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smještaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve pretrage, pokreće se cijeli složeni dijagnostički aparat - bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promjene uslijed epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis - moja majka dobiva logopeda koji radi s njom u bolnici.

Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje Neurologije 4 predvođeno u ovom slučaju izuzetno susretljivom i stručnom dr. Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vrijeme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa u najkraćem roku napusti bolnicu.

image

Nikolina Ristović

Neja Markičević/Cropix

Ovaj poduži tekst je moja zahvala svima koji su sudjelovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, suosjećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je…

Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za prakticiranjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivnje i da se izvrsnost treba pohvaliti i nagraditi… Neurologija 4 na KBC Rebro, djelatnici Hitne pomoći - hvala vam. Tako se to radi.", zaključila je Nikolina svoju podužu objavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 20:34