StoryEditorOCM
Showbizkontroverze

Nakon što se s bivšom nagodio oko prve, poznatom reperu smiješi se i druga optužnica za silovanje i drogiranje

Piše SCENA SD
24. studenog 2023. - 10:01

Stiže nova tužba protiv Seana “Diddyja” Combsa (54), gotovo tjedan dana nakon njegove nagodbe s bivšom djevojkom Cassie.

Prema tužbi, podnesenoj u četvrtak Vrhovnom sudu na Manhattanu, do koje je došao Daily Beast, žena po imenu Joi Dickerson-Neal tvrdi da ju je silovao i drogirao 1991. godine. U tužbi se navodi da je Dickerson, koja je u to vrijeme bila studentica na Sveučilištu Syracuse, „nevoljko pristala na ranu večeru s Combsom".

„Tijekom njihovog spoja, Combs ju je namjerno drogirao, što je dovelo do toga da je bila u fizičkom stanju u kojem nije mogla samostalno stajati ili hodati”, stoji u tužbi, prenosi Jutarnji list.

image
Chandan Khanna/Afp

„Vozeći se najprije do glazbenog studija gdje nije mogla izaći iz auta, Combs je nastavio do mjesta gdje je odsjeo kako bi je seksualno napao.“ Iako Dickerson nije otišla u policiju nakon navodnog incidenta, tvrdi da joj se kasnije obratio DeVante Swing, član R&B grupe Jodeci, koji joj je navodno rekao da je Combs dijelio „snimku seksa“ njih dvoje. Swing to nije prijavio jer se bojao da će izgubiti diskografski ugovor s Combsom.

U tužbi se nadalje navodi da je Dicerson odustala od koledža i primljena je u bolnicu zbog suicidalnih misli.

Kao odgovor na optužbe, Combsov glasnogovornik dao je izjavu za Page Six u četvrtak, piše Jutarnji list.

„Ova tužba u zadnji čas je primjer kako se dobronamjeran zakon može okrenuti naopako. Priča gospođe Dickerson stara 32 godine izmišljena je i nije vjerodostojna”, rekao je glasnogovornik osvrćući se na Zakon o preživjelim odraslim osobama u New Yorku koji dopušta tužbe žrtvama seksualnih prijestupa kojima je nastupila zastara, a zakon ističe 24. studenoga.

“G. Combs je nikada nije napao i ona implicira tvrtke koje nisu postojale. Ovo je čisto otimanje novca i ništa više“, nastavio je.

Combs se nedavno nagodio u sličnoj parnici s bivšom djevojkom Cassie. Kao što smo ranije pisali, pjevačica je 16. studenoga optužila svog bivšeg za silovanje te godine fizičkog i psihičkog zlostavljanja. Cassie, rođena Cassandra Ventura, tvrdila je da je reper „bio sklon nekontroliranom bijesu i često ju je divljački tukao” tijekom njihove veze duge deset godina.

image
Chris Delmas/Afp

Međutim, Combs i Cassie (37) nagodili su se oko tužbe 24 sata nakon što u je ona podnijela.

„Odlučila sam riješiti ovu stvar prijateljski pod uvjetima da imam određenu razinu kontrole“, objavila je majka dvoje djece.

„Odlučili smo riješiti ovu stvar prijateljski. Cassie i njezinoj obitelji želim sve najbolje. Ljubav“, odgovorio je Combs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. veljača 2024 10:48