StoryEditorOCM
ShowbizDuga pauza

Nakon šest godina stigao datum za novu Adelinu pjesmu: iz teasera se čini kako će ostati odana svom prepoznatljivom izričaju usprkos promjenama na privatnom planu

Piše M. P.
5. listopada 2021. - 18:01

Nakon tjedana promišljenog marketinškog poigravanja s fanovima, Adele je konačno najavila svoj povratak. Njezin novi singl, prvi s četvrtog albuma, 'Easy on Me', trebao bi biti objavljen 15. listopada objavila je pjevačica na Instagramu.

Prvi put nakon šest godina Adele izdaje novu pjesmu, a ako je suditi prema nekoliko desetaka sekundi objavljenih na njenom profilu. Zadržat će svoj prepoznatljivi stil. Video prikazuje pjevčicu koja ubacuje kazetu u radio u automobilu i kreće u vožnju dok vjetar izazvan pomicanjem automobila raspuhuje notne papire. Video je snimljen u crno bijelom i u njemu ne čujemo ni jedan stih pjesme, već samo klavirsku podlogu.

Taj instrumentalni uvod, osim ako nije napravljen samo kao teaser u što sumnjamo jako podsjeća na njene balade, napose na 'When We Were Young' koje su je učinile najprodavanijom ženskom izdavačicom stoljeća u Velikoj Britaniji kako je nedavno objavljeno.

Bilo je i za očekivati da pjevačica neće puno mijenjati glazbeni izričaj i ići u smjeru 'drum and bassa' kako se šalila s novinarima kada su je uzbuđeno ispitivali kada se može očekivati njen novi album i kakav će biti.

Šest godina otkako nije izbacila novu glazbu za pjevačicu su bile poprilično turbulentne i na privatnom planu, što je važno uzmemo li u obzir da njeni tekstovi odražavaju njene stvarne ljubavne radosti i jade. Razvela se od supruga Simona Koneckija s kojim ima osmogodišnjeg sina, dovodili su je u vezu s reperom Skeptom, a sada je u vezi s američkim sportskim agentom Rich Paulom. Kako će to stati u njene stihove ne znamo, ali ne sumnjamo da će biti dobro.

image
Valerie Macon

Adele je u tom periodu doživjela i veliku fizičku transformaciju i kako je sama rekla prepolovila se. U 'Saturday Night Liveu' je ovako pričala o svom izgledu. "Znam da izgledam stvarno, stvarno drugačije od kad ste me zadnji put vidjeli. Ali zapravo, zbog svih ograničenja vezanih za Covid, morala sam putovati s malo toga i mogla ponijeti samo polovicu sebe. A ovo je polovica koju sam odabrala,” našalila se na svoj račun.

Unatoč tome što je jednom rekla da ne namjerava nastaviti tradiciju imenovanja svojih albuma zasnovanih na broju, špekulira se da će novi naslov ipak  izaći pod naslovom 30 čime slijedi 19 iz 2008., 21. iz 2011. i 25. iz 2015. Na to upućuje njezino nedavno ažuriranje profila društvenih mreža koji se sada podudaraju s misterioznom globalnom reklamnom kampanjom u kojoj je brojka 30 projicirana na glavne znamenitosti velikih gradova uključujući Tate Modern i Brooklyn Bridge.

Iako nije objavljen datum izlaska cijelog albuma, fanovi pretpostavljaju da je mogući datum 19. studenoga kada je trebao izaći i novi album Taylor Swift. kako je ona objavu odgodila na 12. studenog sumnja se da je to učinila zbog eventualnog preklapanja s drugom pop divom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 17:09