StoryEditorOCM
Showbizgotovo suđenje

Nakon presude splitska ‘vampirica‘ šokirala izjavom za srpske medije: ‘Radije ću ići u zatvor nego platiti dvjesto tisuća eura! Ja ih nemam, a odlazak iza ćelija bit će mi reality‘

Piše Mozaik SD
22. svibnja 2022. - 22:51

- Osuđena sam za pronevjeru. Izrečena mi je kazna od godinu dana zatvora, odnosno pet godina uvjetno, a imam rok od dvije godine da isplatim 200.000 eura. Pokušat ću dokazati da je došlo do greške u knjigovodstvu. Ako ne uspijem, idem u zatvor. Ja 200.000 eura nemam i ne znam kako da ih nabavim za dvije godine. Ako se to dogodi zatvor ću doživjeti kao najskuplji rijaliti i tamo ću odležati svoju kaznu - rekla je splitska 'vampirica' za srpski Alo.

Podsjetimo, posrnula poduzetnica i reality zvijezda Olja Einfalt Mihovilović na Županijskom sudu u Splitu u petak je osuđena po tri od pet točaka optužnice i mora vratiti veliku svotu novca u roku od dvije godine, jer će u suprotnom završiti u zatvoru. 

Preciznije, dobila je 10 mjeseci zatvora za prvu točku optužnice (po kojoj su ona i suprug milijun i 121 tisuću kuna zadržali za sebe). Šest mjeseci joj je izrečeno zbog druge točke optužnice (utaja poreza, 35.000 kuna na štetu države, dok je na račun treće točke (utaja poreza od 489.000 kuna) dobila šest mjeseci.

image

Presuda Olji Einfalt Mihovilović na Županijskom sudu u Splitu.
 

Nikola Vilic/Cropix

Izrečena joj je jedinstvena kazna od jedne godine zatvora koju neće odslužiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo. No, dobila je i obvezu da u roku od dvije godine vrati spomenute svote, koje sveukupno prelaze 1,6 milijuna kuna.

Za još dvije točke optužnice (umanjenje stečajne mase na račun vjerovnika i za sporni poslovni prostor) oslobođena je krivnje. Također, treba podmiriti i troškove postupka.

Presudu u slučaju 'Skandal' izrekla joj je sutkinja Ivona Rupić, a izmijenjena optužnica županijskog Državnog odvjetništva teretila je Einfalt Mihovilović po pet točaka.

Olju smo proteklih godina gledali u reality emisijama 'Večera za pet', 'Ljubav je na selu' i 'Zadruga'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 12:45