StoryEditorOCM
ShowbizKomisija krenula s preslušavanjem pridošlih tristotinjak skladbi

Na Splitskom festivalu ‘08. Rozga, Bralić, Vajta...

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 13:44

Tomislav Mrduljaš, direktor festivala / Jakov Prkic / CROPIX
Selekcijska komisija Splitskog festivala jučer je započela dvodnevno preslušavanje 300-injak pjesama od kojih će se,u finalnoj večeri Splita 2008., 5. srpnja, naći samo dvadeset i četiri.

 Žiri u sastavu Goran Pelaić, Jadran Marinković, Ivica Goić, Remi Kazinoti i direktor festivala Tomislav Mrduljaš izdvojit će stotinjak skladbi, a konačan odabir obavit će sljedećeg tjedna.

- Najteži dio posla bit će od pedesetak pjesama izabrati njih 24, jer uistinu vrlo predano i ozbiljno selektiramo skladbe - rekao nam je direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš, uz napomenu kako je nadolazeći festival osmišljen kao trodnevna glazbena manifestacija u sklopu koje će se 4. srpnja održati i večer "Split u klapskoj pjesmi".

 Izvjestan je, istaknuo je Mrduljaš, i prijenos festivalskog programa na HTV-u.

Jelena Rozga na prošlogodišnjem je
Splitskom festivalu osvojila publiku skladbom
"Gospe moja"  / Nikola Vilić / CROPIX

Premda prvi čovjek Splitskog festivala ne želi otkrivati imena izvođača i autora koji su poslali pjesme na natječaj, navodno su među njima Jelena Rozga, Teška industrija, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Tonči Huljić...

Mrduljaš se osvrnuo se i na nedavnu izjavu riječkog autora Andreja Babića, pobjednika portugalskog izbora za Eurosong s pjesmom Gospa od mora, koji jerekao kako su organizatori Splita 2008. odbili spomenutu skladbu uvrstiti na festival.

 - To nije istina. Ta je skladba bila u užem izboru, no tražili smo adekvatnog izvođača. Ponudili smo je Radojki Šverko kojoj se svidjela, ali je rekla da bi bilo bolje da je otpjeva pjevačica iz Istre koja je i snimila demo. No, i ona je to odbila. Kako je u pitanju zahtjevna pjesma, danima smo tražili adekvatnu pjevačicu. Tereza je već imala skladbu za festival, kao i Zorica Kondža i Doris Dragović... A mi je nismo htjeli namjeriti na krivog izvođača, jer onda više štete nego koristi - izričit je bio Mrduljaš.

M. GORETA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 21:49