StoryEditorOCM
ShowbizNEKA NAMA FILMAŠA

Na splitskoj Zenti se snima Netflixova psihološka drama ‘The Weekend Away‘, a scenarij kaže: Vikend u Hrvatskoj postaje čudan kad ženu optuže za ubojstvo najbolje prijateljice

1. srpnja 2021. - 17:04

Splitske ulice već su dulje vrijeme popularna kulisa za brojne filmaše, pa su, čim su pandemijske mjere to dopustile, filmske ekipe opet došle u grad pod Marjanom.

Nakon Lovreta i Tončićeve ulice, snimanje filma u Netflixovoj produkciji i hrvatskoj koprodukciji nastavlja se ovih dana na Zenti!

Cijela Zenta je blokirana, a kako doznajemo, snima se film "The Weekend Away" redateljice Kim Farrant, u kojem glume Leighton Meester ("The Roommate", "Gossip Girl", "Single Parents"), Christina Wolfe ("Batwoman", "The Royals"), Ziad Bakri ("Blind Sun", "Screwdriver", "Le Bureau de Legendes") i Luke Norris ("Strangerland", "Angel of Mine").

image
Vladimir Dugandžić/Cropix


Riječ je o psihološkom trileru koji se snima po bestseleru autorice Sarah Alderson, koja je i sama sudjelovala u adaptaciji scenarija.

Iako se radnja knjige odvija u Lisabonu, najava filma ide ovako: "Vikend u Hrvatskoj postane čudan kad žena bude optužena za ubojstvo najbolje prijateljice, a njezin plan da otkrije istinu otkriva bolne tajne..."

Jedva čekamo vidjeti Split u novom Netflixovu hitu koji bi trebao izići iduće godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 05:49