StoryEditorOCM
ShowbizMEŠTAR OD NOTA

‘Na điti su Olivera, Gibu i mene skoro proglasili državnim neprijateljima‘. Tomo Mrduljaš otkrio nam je još puno toga

Piše Ivana Kapetanović
22. svibnja 2023. - 10:29
‘Nisam u životu nikad radio nekakve grandiozne planove svoje budućnosti. Volim glazbu, radim i živim glazbu u svim njezinim segmentima‘  Paun Paunović/Cropix

Tomislav Mrduljaš splitski je glazbenik, autor, skladatelj, glazbeni producent, organizator raznih glazbenih događaja, bivši direktor Splitskog festivala i sadašnji Melodija Jadrana.

Napisao je brojne hitove za mnoge glazbenike, poput "Bez tebe", "Ješka od jubavi", "Gori more", "Zovem prijatelje moje", "Dobro mi došla ljubavi", "Moja lipa", "Lip i sunčan dan"... Glazba je njegov život, a na svom je dosadašnjem glazbenom putu preplovio mnoga mora, bilo je tu i bonace i valova, oseka i plima.

A plovio je on, onako za gušt, i s Oliverom i Gibonnijem ljeti po Jadranu, uživao u hvatanju ribe i pravim dalmatinskim druženjima. Surađivao je sa skoro svima na estradnom nebu, a njihova su djela ostavila traga na mnoge generacije. Priče iz svog bogatog života Tomo je rado podijelio s nama...

Posljednjih godina svi s tobom razgovaraju kao s organizatorom festivala, ali ti si prije svega glazbenik, gitarist, skladatelj, tekstopisac, autor, producent… Možeš li se prisjetiti svojih početaka, otkriti kako je izgledao tvoj ulazak u glazbu u Splitu tih godina, kakva je bila scena, tko je tada dominirao?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:41