StoryEditorOCM
Showbizplesni spektakl

Moondance uz Jeffa Millsa u kuli Kamerlengo

Piše PSD.
17. lipnja 2013. - 14:47
Moto novog festivala elektroničke plesne glazbe, koji će svoje mjesto naći 2. kolovoza u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo u Trogiru, prilično je zvučan - mjesečina, glazba, more, ples, “Moondance“. Zahvaljujući “Moondanceu“ i Trogir će se ucrtati u festivalsku mapu Hrvatske koja je u samom vrhu ponude ovoga trenutka. “Moondance“ je, prema riječima organizatora Pere FH-a, zamišljen kao ekskluzivni događaj zbog ograničenog kapaciteta jedne od najegzotičnijih lokacija na Jadranu, audio-vizualne produkcije i eminentnih gostiju koji će nastupiti.

Prva objava gostiju donosi najavu nastupa jednog od “headlinera“ festivala – legendarnog Jeffa Millsa iz Detroita. Avangardnog techno umjetnika iz Detroita dobro poznaje domaća publika, iako u Dalmaciji nije nastupio još od 2006. godine. Party s Millsom u glavnoj ulozi u “Aurori“ 2001. još i danas drži hrvatski rekord u klupskom posjetu s više od 5000 posjetitelja. Uz to što je jedan od pionira techno pokreta, kao i novog načina miksanja na tri gramofona, Mills stvara glazbu lišenu svakog “kiča“, bilo da je riječ o trakama za plesni podij ili filmskoj glazbi.

-Prošle godine sam napravio nekoliko događaja u kuli Kamerlengo koja se pokazala kao idealna za koncerte i partyje, tako da mi je automatski pao na pamet novi festival koji će biti drukčiji od ostalih, ponajprije zbog lokacije, kao i izvođača. Trogir to zaslužuje. Vjerujem da će idućih godina Trogir postati poznat ne samo po svojoj ljepoti nego i po jedinstvenom festivalu – izjavio nam je organizator “Moondancea“ Pero FH i dodao kako prodaja “ranoptičjih“ ulaznica po povoljnoj cijeni od 50 kuna kreće 24. srpnja u sustavu Entrio.

Marko NjegićŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 10:39