StoryEditorOCM
ShowbizNajveći angažman

Mlada glumica nevjerojatno podsjeća na slavnu majku, a s ocem glumi u novom filmu: priča o istinitom događaju intrigira dodatno ljubavnom radnjom

Piše M. Č.
10. studenog 2020. - 17:12

Maya Thurman-Hawke u romantičnoj komediji „Revolver” glumit će uz svog oca Ethana. I na filmskom platnu njih će dvoje biti kći i otac, a radnja se temelji na stvarnom događaju, kad je 27. lipnja 1966. zrakoplov kojim su slavni Beatlesi putovali u Japan zbog kvara ili jakog vjetra prisilno sletio u Anchorageu na Aljasci.

Kad se dozna da četvorka iz Liverpoola u hotelu Westward čeka nastavak putovanja, u gradu nastane kaos, a tinejdžerica Jane, koju glumi Maya, odluči pokušati ostvariti djevojački san da izgubi nevinost s Georgeom Harrisonom... No, shvatit će da su avantura i romansa malo bliže domu nego što je to zamišljala. U kolovozu te godine Beatlesi su objavili sedmi studijski album „Revolver”, čije ime film nosi.

image
AFP

Premda će ovo za Mayu biti najveći projekt dosad, privukla je već dosta pozornosti nakon što se u trećoj sezoni priključila glumačkoj ekipi Netflixove popularne serije „Čudne stvari”. Snimanje četvrte sezone je u tijeku, a u njoj je angažiran i Mayin 18-godišnji brat Levon Thurman-Hawke, oboje su rođeni u Ethanovu braku s Umom Thurman.

Nedavno je Maya, zajedno s kolegama Andrewom Garfieldom, Jasonom Schwartzmanom, Johnnyjem Knoxvilleom i Natom Wolffom na Filmskom festivalu u Veneciji bila na premijeri filma „Mainstream” koji je režirala Gia Coppola, unuka slavnog Francisa Forda Coppole.

Filme „Revolver” neće biti prvi put da Maya glumi uz oca Ethana, u ulozi kćeri njegova lika, abolicionista Johna Browna, pojavljuje se i u povijesnoj dramskoj miniseriji „The Good Lord Bird”, čija je prva epizoda prikazana na Showtimeu 4. listopada.

Ethan Hawke, koji je 6. studenoga proslavio 50. rođendan, trenutačno snima vikinšku osvetničku sagu „The Northman”, u čijoj su odličnoj glumačkoj postavi Nicole Kidman, Anya-Taylor Joy, Willem Dafoe, Alexander Skarsgard i Björk.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 13:26