StoryEditorOCM
ShowbizLEGENDA U ETERU

Mišo: Severina je apsolutna kraljica Balkana, Belons nije ništa bolja od nje!

Piše PSD.
9. rujna 2014. - 14:12
"Najvažniji u mom životu su moja supruga, Ivana i moja dva pasa. Nas trojica idemo, maltretiraju oni mene i maltretiram ja njih" - ispričao je dobro raspoloženi Mišo Kovač u eteru Narodnog radija.

Popularni pjevač otvorio je ciklus "Legendi" u "Glazbenom showu Dalibora Petka", u koji je stigao nakon koncerta u Sinju.

"Gdje god da dođem, tu je totalni lom...“ - ustanovio je i dodao:

"Placido Domingo u Beču je izjavio da mu je to najbolji koncert, jer mu je publika otpjevala dvije pjesme. Sad zamislite kako je meni, kad pjevaju trideset i dvije!".

O domaćoj estradi je rekao:

"Naša estrada u ovom je trenutku na dnu dna. Diskografija je mrtva. Kad netko nekog nazove pjevačem, onda ga je uvrijedio" - kaže Mišo, koji je ipak izdvojio nekoliko, po njemu, talentiranih pjevača.

Grdović se uozbiljio

"Cetinski, Karan, Dragojević, dobar je i Zečić, a uozbiljio se i Grdović. Nas trojica jedini predstavljamo zabavnu glazbu..." - ustvrdio je Mišo.

Na pitanje je li kraljica estrade Rozga ili Severina, Mišo je odgovorio:

"Rozga se još ne može nazvati. Severina je još '91 radila na svojoj karijeri. Ona je apsolutna zvijezda na području Balkana i zna napraviti scenu kao Amerikanka. Ne radi ona Belons, ili kako se zove, ništa bolje od nje. Severina je prva osoba hrvatske estrade!" - kaže Kovač.


Dva puta se natjecao za pjesmu Eurovizije i nije uspio.

Dva puta su me pokrali

"Dva puta su me ukrali. Kad sam pjevao s Biserom Veletanlić, njezin glas nisu pustili van. Pobijedili smo, ali je nastala gužva. Bunili su se iz Beograda, iako smo te godine pjevali za njih.

Rekli su da se nismo čuli i poslali Ambasadore. Drugi put sam predstavljao Zagreb. S klapom Šibenik pjevao sam "Posadi cvijet". Upozorili su me da će te godine biti svašta u Novom Sadu. Svi su očekivali da će ići Brena. Jedan me prijatelj upozorio, a ja sam rekao kako da glasuje i da 12 bodova dobije onaj mali kudravi, Daniel Popović.

Oni meni skinuli sve, ja njima Brenu

Meni su opet pustili samo glas i bas. Zadnji član žirija Danielu je dao 12 bodova, a Breni nula i Daniel je pobijedio za dva boda. Nakon toga sam im rekao: Zar ne bi bilo poštenije da niste dirali moj zvuk i ja dalje ne bih radio ništa. Ovako ste mi skinuli sve osim glasa i basa, a ja sam vama skinuo Brenu" - otkrio je Mišo.

Od njegova opusa, kaže, najdraže su mu balade: "Sutra mi sude", "Ako me ostaviš", "Samo nas nebo rastavit može" i "Ti si pjesma moje duše", a otkrio je i tajnu svog brka.

"Brkove nosim jer mi tako puno bolje stoji. Nemam ožiljak kako se govorilo" - razriješio je Mišo i ovaj misterij.

PSD, FOTO: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 01:24