StoryEditorOCM
ShowbizKONTRA  

Mišo Kovač: Nema Bob Dylan pojma. Ne’š ti njega legende!

Piše PSD.
29. rujna 2012. - 16:59

Nema Bob Dylan pojma! Šta on uopće zna. Šta on ima mudrovat o tome da Srbi mogu nanjušit Hrvate, o našoj povijesti, šta se ima u nju mišat, a pojma nema o njoj. Priča besmislice. Ne’š ti Dylana – legendu Mišu Kovača isprovocirala je izjava poznatog američkog pjevača u magazinu “Rolling Stone” u kojoj je, na pitanje novinara da opiše Ameriku nekad i u vrijeme ukidanja ropstva, izjavio kako crnci mogu osjetiti nekoga tko ima korijene robovlasnika ili pripadnika Ku-Klux-klana, isto kao što Židovi mogu nanjušiti naciste, a Srbi Hrvate?!

Upravo ta posljednja Dylanova misao da Srbi mogu nanjušiti Hrvate, u žicu je ubola našeg legendarnog pjevača, koji smatra kako krive informacije očito kolaju svijetom. Iako su svjetlosnim godinama udaljene od prave istine.

- Dobro se zna da su političari namistili rat u Jugoslaviji i da su Srbi napali Hrvatsku. Nije tada svijet reagirao na jedan Vukovar, a znate zašto? Zato šta je Americi bilo u interesu da uzmu Kosovo ka svoju bazu. I ona je to uspjela. I šta sad ima Dylan o tome pričat, ka da on o tome šta zna. Ne’š ti njega velike legende. Elvis Presley je legenda. Beatlesi su legende. Dylan je bija tip šta je svira tu neku ruralnu glazbu u SAD-u. Nema on pojma – kaže Mišo.

Bio je, kaže, u Obećanoj zemlji deset puta, smatra da postoji bijela i crna Amerika. Drži i kako Židovi uistinu traže naciste. Ali ono što je Dylan rekao za Hrvate i Srbe, e to već ne može mirno slušati.

- Ma to su besmislice totalne, to se treba zaustaviti odmah. Rat u Jugoslaviji su povele seljačine, a nama je da mlade generacije učimo nečem boljem. Nećemo ih odgajati da misle kako oni moraju ubijati, jer su ubijali naše. Ma odakle mu samo pravo to reć. Mala smo zemlja i svako nas zaj....., ali priko ovog s Dylanom ne smimo tako lako preć – kaže Mišo.

                                                                                                                                                                                   T.Š. BeNDIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 12:04