StoryEditorOCM
ShowbizNOVA DRAMA?

Kaštelanka Ivana se osramotila sa začinima i priznala: Nikakvu strategiju neman!; Ali Jelica je žestoka: Ovo će biti masakr dubrovačkom pilom! Uzet ću 100 kokoši...

Piše Rebeka Pastuović
13. listopada 2022. - 08:22

Sinoć su se u 15. epizodi popularnog MasterChefa Lucija Kerečin, Lora Cepetić, Nikola Kotur, Ivana Ivić, Jelica Boto, Leo Jurešić i Luka Piasevoli, odnosno sedam najboljih kandidata, borili za ostvarenje imuniteta u showu. Onaj natjecatelj koji pobijedi ovaj izazov izbjegao je sljedeću eliminaciju i ostvario ulaz u top 19 natjecatelja showa. 

Prvi test koji su najbolji natjecatelji dobili bio je test osjetila. U njemu su u ograničenom vremenu trebali raspoznati što veći broj neimenovanih začina od njih 30. 

image
Nova TV
image
Nova TV
image
Nova TV

-  Ubit će me moji doma. Rekli su mi da sam loš u začinima i da će to sigurno biti prvi izazov. Evo ga pred mnom, rekao je smijući se Nikola prije početka izazova.

- Hvala bogu da su začini, da nije nekakva kokoš koju moram tranžirat, neka živina za masakriranje, ushićeno je reagirala 36-godišnja Dubrovčanka Jelica.

Izazov je ipak najgore riješila Ivana Ivić te je ostatak natjecanja pratila s galerije, s obzirom na to da je pravo na imunitet tako i izgubila.

image
Nova TV
image
Nova TV

- Nikakvu strategiju neman. Inače sa začinima nisam na ti. U kuhinji ne koristim puno začina, priznala je Ivana.

Najbolja u ovom izazovu bila je Zagrepčanka Lora Cepetić, koja je po zanimanju prehrambena tehničarka, a ostvarila je impresivnih 19 bodova.

U sljedećem zadatku testirale su se različite vještine natjecatelja. Nakon što su chefovi demonstrirali nekoliko tehnika pripreme hrane,  natjecatelji su ih u 15 minuta trebali replicirati što točnije i preciznije.

- Masakr dubrovačkom pilom. Uzet ću 100 kokoši i secirat ću ih, izmasakrirat ću ih vjerojatno 50, ali ostalih 50 će biti dobro. Ona 100. bit će bolja nego Melkiorova, prokomentirala je Jelica svoje tranširanje piletine. Ona je također, s obzirom na činjenicu da je obradila samo rajčicu i krumpir, izgubila svoje pravo na imunitet. Na galeriji joj se potom pridružio i Leo, koji je prema vlastitim riječima povrće izrezao "katastrofalno".

- Ljut sam na sebe i svoju koncentraciju danas. Loš mi je dan, zaključio je razočarano.

- Neka sam i ja to doživio da sam najbolji, rekao je ponosno Zadranin Luka, koji je u ovom segmentu natjecanja najbolje odradio svoj posao.

image
Nova TV
image
Nova TV
image
Nova TV

Posljednja faza natjecanja zahtijevala je da natjecatelji u 20 minuta skuhaju namirnice koje su prethodno uspjeli pripremiti u kombinaciji s pogođenim začinima.  

- To je to, ovo je finale borbe. Uvik se motiviran nekako u glavi. Znači imaš za pokazat šta imaš i sam si kriv, il‘ si pukovnik, il‘ pokojnik, rekao je Piasevoli, 28-godišnji upravni referent za vrijeme pripreme jela.

- Uvijek imam jasnu viziju oko svega. Znam što ću pripremiti kad vidim namirnice i ono što je u mojim mogućnostima, rekao je Nikola, čija je piletina nakon pečenja bila sirova, zbog čega ju je naknadno vratio da se dopeče. S istim problemom susreli su se svi natjecatelji, a jedina Lucija se dosjetila na tanjur servirati odrezani dio piletine, koji je bilo dobro ispečen.

- Vidia san da je sirovo, nadao san se da će se možda, nekim čudom istemperirat dok žiri ne dođe. Čovik najbolje uči na svojim greškama, rekao je Luka.

- Sve piletine koje su servirane na tanjuru su sirove osim Lucijine. Nije da je Lucija razvalila, ali se snašla u zadnji tren. Stavila je komade koji su pečeni, krajeve, poručio je chef Melkior Bašić natjecateljima, nakon čega su Luciji chefovi ponudili imunitet. Iako na početku nije bila sigurna hoće li ga uzeti, na nagovor kolega ga je ipak prihvatila.

image
Nova TV

Najviše cijenimo to što nisi odustala, nisi posrnula nego si barem nešto servirala na tanjur što je i jestivo. Mi ti nudimo imunitet. Ti odluči sama jesi li ga zaslužila, iskreno joj je rekao chef Stjepan Vukadin.

image

Lucija Kerečin

Nova TV

- Mislim da ga zaslužujem zbog načina na koji sam reagirala na situacije u kojima sam se našla. Jedan od glavnih razloga zašto sam došla ovdje je da se borim protiv svog straha. Ovo mi je prvi dokaz da mogu to pobijediti, rekla je za kamere ova 28-godišnja ekologinja iz Zagreba.

- Znam da nije zaslužila na pravedan način taj imunitet. Naravno da sam mogao reagirati u tom trenutku, ali kad ne pobjeđujem, priznajem poraz, poručio je za kraj Nikola.

image
Nova TV
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 15:29