StoryEditorOCM
ShowbizUZELA OTPREMNINU

Ljiljana Saucha odlučila zauvijek napustiti HRT: Zbogom! Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama - hvala što ste me učinili jačom!

18. prosinca 2020. - 20:05

Nakon što je u rujnu jedna od omiljenih voditeljica HRT-a preko noći obaviještena da više neće voditi Vijesti iz kulture te je zamijenjena mlađom kolegicom, Ljijana Saucha (64) sada je odlučila kako je vrijeme da u potpunosti napusti televiziju.

- Zbogom! Nakon gotovo 37 godina u radnom odnosu i pet honorarnih, zauvijek zbogom HRT-u. Zahvaljujem svim dobrim dušama na suradnji, a zlicama - hvala što ste me učinili jačom, napisala je danas popodne na društvenim mrežama objavivši i fotografiju na kojoj se iza nje vidi zgrada televizije na zagrebačkom Prisavlju.

Ubrzo se počelo nizati more komentara, svi su poželjeli nešto kazati Ljiljani i uputiti joj riječi zahvale za tolike godine na ekranu.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Liljana je ukratko objasnila razloge svoje odluke.

- Mogla sam otići 15.11. iduće godine, ali uistinu zbog svega što mi se dogodilo, ne mojom krivnjom, više se psihički, a niti u duši, nisam osjećala nimalo dobro tamo.

Kad sam saznala da ću uzmem li otpremninu koju mi je HRT ponudio ako odem u mirovinu dobiti pristojan izraz novca, dosta više od onoga što bih zaradila u idućih 11 mjeseci, nisam puno razmišljala i ubrzo sam se odlučila na osobno uvjetovani otkaz. Radije ću sada biti sa svojim mužem i hodati okoliko koliko nam to mjere budu dopuštale, nego da sam na HRT-u. Ne bih se tamo osjećala uopće zdravo, pomalo s okusom gorčine priznaje Ljiljana.

Zbog njezinog odlaska iz Vijesti iz kulture negodovala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić dok je Maja Sever napisala da se radi o čistoj diskriminaciji.

Ljiljana Saucha diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na HRT-u je vodila dječje programe Moja ulica, Nedjeljno prijepodne za djecu, Ljiljana i ostali, zatim je radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami.

U Mozaičnom programu od 1984. godine postaje novinarka, voditeljica i jedna od urednica u emisijama Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas).

Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna i voditeljica TV aukcije. U programu Za slobodu 1991. uređivala je vijesti, podnevni i večernji dnevnik. Također je uređivala i vodila središnji Dnevnik 2000 te gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. godine u redakciji je kulture odakle je i otišla u mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 06:43