StoryEditorOCM
Showbizzdravstveni problemi

Lepa Brena, koja i danas zadivljuje top-formom, 10 godina vodi bitku s jednom bolešću: ‘Ležala sam 12 dana nepokretna‘

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 14:32

Balkanska pjevačka zvijezda Lepa Brena, iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, već duže vrijeme bori se s trombozom, ali kako je prije ispričala, od prvog dana smireno je prihvatila tu vijest i od tada vodi računa o sebi.

"Odavno sam naučila da probleme treba rješavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se s trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovit pacijent. Navikla sam se tako živjeti, znam šta ne smijem piti i jesti, kao i kako se moj život treba odvijati po zdravstvenim pravilima. Naučila sam živjeti po pravilima i biti sretna… Cijepila sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svijet živi i funkcionira po pravilima i mi se moramo uklopiti u njih“, rekla je ona nedavno za "Story", prenosi Nova.rs.

 

image
Lepa Brena: Ležala sam faktički nepokretna 12 dana, s rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili
Tomislav Krišto/Cropix

Inače, s teškom dijagnozom suočila se prije deset godina kada je operirana na VMA.

Da nešto nije u redu sa zdravljem, pjevačica je primijetila na koncertu kada joj je ruka odjednom postala ljubičasto-plava.

'Evo vam moje vene'

"Nije mi palo na pamet da bih trebala prekinuti koncert, prebacila sam mikrofon u lijevu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd, otišla sam na VMA na pregled krvnih žila, gdje su mi konstatirali totalno začepljenje vene subklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, s rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gdje su mi, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspjeli sanirati i da mi se otvori 70 posto subklavije i 100 posto potpazušne vene. Bio je to moj prvi susret s trombofilijom. Bila sam u šoku", rekla je ona.

image
U Sarajevu 2016. godine
Ranko Šuvar/Cropix

Od tada je usporila tempo i promijenila način prehrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez svinjetine i janjetine, voće, povrće i sve to bez kruha. Jedino što sebi nije uskratila jesu čaša ili dvije vina, uz to redovito vježba, prenosi Nova.rs.

image
Zvijezda na zvijezdi
Tomislav Krišto/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 04:42