StoryEditorOCM
Showbizzahvala na podršci

Lejla Kašić drugi put o uznemiravanju Ramba Amadeusa: Hvala u ime svih žena kojima su usta bila zapečaćena u strahu

Piše SCENA SD
13. ožujka 2023. - 15:37
Producentica Lejla Kašić o ponašanju Ramba Amadeusa obavijestila je ‘adrese koje trebaju znati detalje slučaja‘Ivana Nobilo/Cropix

Brojne ljubitelje glazbe Ramba Amadeusa jučer je iznenadila vijest o njegovom seksualnom uznemiravanju Lejle Kašić, producentice emisije ‘‘Dnevnica‘‘ na Radio-televiziji Crne Gore, koje se, prema njenim tvrdnjama, dogodilo u subotu na snimanju navedene emisije.

- Jučer sam, na snimanju epizode "Dnevnica" doživjela seksualno uznemiravanje od našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i utjecajne ličnosti, UNICEF-ova ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus. Malo kad kao sinoć osjećala sam se zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno.

A onda je preraslo u ljutnju i bijes. Na kraju gađenje i nervni slom. Što se treba dogoditi da bismo se osjećale sigurno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji?

Dokad slušati što je trebalo da MI napravimo? Dokad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagirali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim kćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više? - napisala je Lejla Kašić na svom Instagram storyju, prenijela je Slobodna Dalmacija.

Objava Lejle Kašić dovela je do toga da UNICEF prekine suradnju s Rambom Amadeusom dok se slučaj ne istraži. Nakon toga producentica je navela kako ju je nazvao glupačom. Poručila je da će o svemu biti obaviješteni nadležni organi, piše Klix.ba.

Poslije te objave ona je dobila dosta reakcija podrške, ali i negativnih komentara. Lejla Kašić se o svemu ponovno oglasila na Facebooku.

"Preponosna sam i pozdravljam brzu rekaciju UNICEF Montenegro. Ljudima koji misle da im se može treba pokazati da im se ipak ne može kada naiđu na pravu, odnosno pogrešnu osobu, kako mi jedan prijatelj reče. Hvala svima na podršci, NVO sektoru, novinarima/kama, ljudima koje znam i koje ne znam. Hvala što sam osjetila koliko nisam sama. Hvala u ime svih djevojčica, djevojaka, žena kojima su usta bila zapečaćena u strahu.

Negativni komentari samo će pomoći da se problem bolje mapira i pokazati koliko nam je emancipacija neophodna. Adrese koje trebaju znaju detalje slučaja, jer ovo se ne treba svesti na nivo trača i tabloida već biti opomena svima nama. Ne smijemo šutjeti. Nikad. Nikome. Točka", napisala je Lejla Kašić na Facebooku.

image

Rambo Amadeus morat će se izjasniti o svemu

Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 17:15