StoryEditorOCM
ShowbizVIJESTI SA DVORA

Kralj Charles preuzima počasnu ulogu kapetana generala kraljevskih marinaca, istu koju je Harry nosio sve dok mu je nisu oduzeli; neki bi rekli da je riječ o osveti, ali...

Piše M. Č.
30. listopada 2022. - 08:45
Kralj Charles III. preuzeo je počasni čin kapetana generala kraljevskih marinaca, kojeg je princ Harry nosio tri godineDavid Rose/Afp

Samo dan nakon što je službeno objavljeno da će biografija princa Harryja biti objavljena 10. siječnja, kralj Charles III. je obznanio da on preuzima počasnu vojnu ulogu kapetana generala kraljevskih marinaca.

Taj je počasni čin Harry nosio tri godine. 2017. mu ga je dodijelila pokojna kraljica Elizabeta II. kad se njezin, sada također pokojni, suprug princ Philip povukao s javnih dužnosti, a prethodno je on nosio taj čin.

Kraljica je Harryju oduzela prestižni počasni čin, kao i još nekoliko vojnih i pokroviteljskih uloga, 2020. kad je sa suprugom Meghan Markle napustio kraljevske dužnosti, a tada je objavljeno kako će se čin dodijeliti nekome od radnih članova kraljevske obitelji, što Harry i Meghan više nisu bili.

Harry je navodno bio jako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:23