StoryEditorOCM
ShowbizAJME MAJKO

Koliko Dalmatinaca zna spremati lignje? Matea se, kako je priznala, ‘us*ala‘ jer joj je zagorjela, ona od Splićanina Višića je pucala: ‘Ako oden kući, ko će vas zabavljat...‘

Piše Rebeka Pastuović
20. listopada 2022. - 08:42

U novoj epizodi MasterChefa, natjecatelji su test kreativnosti morali obavljati u parovima koje je odredila pobjednica prethodnog izazova, Korčulanka Matea Alduk

23-godišnjakinja je pobjedom ostvarila i pravo na izbor glavne namirnice za pripremu. Uz to, u ovoj je epizodi, ako je to željela, mogla izbjeći kuhanje.

- Osobno bi kuha! Jer put kojin mi idemo ne može bit autoput, nego uzak i težak put kojeg tribamo proć - rekao je mudro Splićanin Ivica Višić.

- Razmišljam hoću li slijediti mozak ili srce. Mozak naravno govori nemoj kuhat, sjedni na galeriju, a srce – kuhaj, pa došla si kuhat, priznala je Matea pa odlučila: - Kuhat ću, da!

image

Nova Tv Press

Nova Tv Press


Ova djevojka je, između pastrve, lignje i oslića za glavnu namirnicu odabrala lignje.

- Lignja. Yes! - oduševila je Dubrovčanku Jelicu Boto.

- Ja se ne bunin. Lignju jeden i spreman otkad san se rodija, tako da san zadovoljan - kazao je Zadranin Luka Piasevoli.

image
Nova Tv Press
image

Nova Tv Press

Nova Tv Press


Matea je prije početka izazova morala i odabrati parove za natjecanje, dok je ona pripremu morala izvoditi sama. Rečeno joj je i da Emina može izbjeći odlazak u stress test, ako sa svojim partnerom pripremi dobro jelo. 

- Prvo mi je bilo drago, vidija san Wannape moju kraj sebe, ja kažen super, ja ću lignje, ona nek šiša po povrću i to će sve ić glatko, a onda je bilo - ne tako! - požalio se Ivica.

image

Nova Tv Press

Nova Tv Press


- Evo izravno da van kažen, volija bi baš da san osta s Wannape - nije skrivao razočarenje Višić, kojemu je kao partner dodijeljen Nikola.

Matea je udružila još Eminu s Jelicom,  Luciju Davidović s Lukom Marinom, Loru Cepetić s Majom Jalšovec i Marka Kolaka s Ivanom Ivić. Parovi su još postali Wannapa i Tihomir Krklec, Andrea Dević i Luka Piasevoli.

- Super. Andrea je isto cura s mora iz Rijeke, u kući smo isto kliknuli i povezali se, tako da mislin da ćemo se dobro slagat, oduševio se Piasevoli na dodijeljenu mu partnericu.

 Lucija Kerečin postala je partnerica Leu Jurešiću, Anita Vuković Maji Šabić, a za test kreativnosti natjecatelji su imali 50 minuta.

- Taktika je da će se on držat povrća i priloga, a ja ću kraljicu pjata radit. Dođi djedu, da te djed rasporedi, rekao je duhoviti Ivica birajući lignju. Po povratku nakon nabavka namirnica, u kojem su ‘dva najveća momka u showu‘ bili prvi, našalio se s impresioniranim žirijem: - Ovi gura, ja grabin, ha-ha.

image

Nova Tv Press

Nova Tv Press


Matea je otkrila da radi rižoto od poriluka, kremu od buće, lignju na šporko i malo sotirane buće i šparoga: - Smirena san što radin sama, drago mi je da radin sama. Al nekad su četiri ruke bolje nego dvi, rekla je.

Ivica i Nikola za pripremu su podijelili zadatke i pokazali se kao neočekivano dobra kombinacija, s obzirom na njihove jake karaktere.

- Kombinacija mladog i starog! - našalio se Nikola, na što je Ivica samo rekao: - Sić.

- Stress test nije opcija nikako danas, rekao je Piasevoli, koji je sa svojom partnericom Andreom pripremu čitavo vrijeme držao pod kontrolom.

- Smatran da imamo prednost za lignju jer od doli san. Brate, ne smin zeznit na lignjama, iskreno će 51-godišnji Splićanin Ivica.

Priprema je završila, a svi kandidati predali su svoje tanjure.

- Dobro se nisan u*** u gaće, rekla je Matea kojoj je lignja blago zagorjela, zbog čega se bojala ulaska u stress test.

image

Nova Tv Press

Nova Tv Press

Jelo Lucije i Marina je chefa Stipu, ali i neke natjecatelje podsjetio na lik Wilsona iz filma Castaway. Chef Melkior ovome je paru donio novi tanjur i dao im tri minute da ga preslože sukladno testu kreativnosti.

- U tom trenutku san se malo zacrvenio, nije lipo imat tako neki izazov kao da je sat dopunske nastave, priznao je mladi Splićanin.

Maja Jalšovec nije dovoljno brzo prezentirala jelo, što ju je dovelo do sukoba s chefom Melkiorom.

- Ja ne bi osobno sa žirijem na taj način razgovarala nikad. Zbilja se nadam da to neće biti neki presudni faktor koji će mene koštati stress testa, rekla je iznervirano njezina partnerica Lora.

image

Nova Tv Press

Nova Tv Press

- Ako oden kući, oden, samo ko će vas zabavljat? Triba neki zabavljač! - ustvrdio je Ivica, nakon upozorenja chefova na pucketanje njegove lignje.

Nakon što su kušali sva jela, žiri se odlučio za najbolji tanjur, a to je bio onaj s jelom Lea i Lucije. Uz njih, pohvalili su jela Marka i Ivane, ali i Jelice i Emine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 00:56