stdClass Object ( [id] => 1387320 [title] => Klišanka jedna od favorita u Zvezdama Granda: ‘Zbog pokojne majke želim u finale‘; Mentor Đorđe zbog nje stigao u Split [alias] => klisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Klišanka Nikolina Perković drugu godinu zaredom natječe se u "Zvezdama Granda" koje prate brojni Hrvati. Prije šest godina sudjelovala je u RTL-ovu showu "Zvijezde", no otkako se emitiraju "Zvezde granda" želja joj je bila sudjelovati u  showu. "Zvezde" su joj bile san.

- Stalno sam gledala taj show. No to je jako teško. Prvo financijski, zatim vremenski, a kad imaš obitelj nemaš trenutak da ispuniš te snove. Kad sam uhvatila trenutak da ispunim svoje snove, krenula sam u taj show. Ne mogu reći da produkcija u Hrvatskoj nije dobra, ali "Zvezde Granda" su nešto drugačije i posebnije. Drukčiji nivo, a na kraju krajeva tamo se stvarno osjećam kao kod kuće. Kolege me podržavaju, a u Beogradu me poznaju kao "naša Dalmatinka". Tako me zovu. Suludo je da budem netko drugi, a ne Dalmatinka. Pjevam ono što jesam i odakle dolazim. Donosim im dašak mora i Dalmacije u Beograd. Zbog svega toga što radim i kako se prikazujem imam podršku okoline - kaže nam Nikolina.

U "Zvezdama Granda" nedavno se plasirala u četvrtfinale. Među 20 najboljih je.

---

---

- I ovaj je uspjeh pozamašan, rekla bih. Dvanaest krugova showa nije malo. Dvanaest putovanja od rujna prošle godine. Većinom idem sama autom. Par puta su bile prijateljice sa mnom kao pratnja. Ovo je moja vjerojatno posljednja sezona u "Zvezdama Granda" zbog mojih godina. Sad se mogu natjecati samo u showu "Nikad nije kasno". Takva su pravila. Imam 37 godina i to je gornja granica za sudjelovanje u showu - smije se Nikolina.

Ove godine ušla je u sezonu na poziv svog mentora iz prve sezone, beogradskog pjevača i glumca Đorđa Davida

- Bila sam na rubu da li prihvatiti poziv. To je sve jedan veliki zalog, putovati iz Splita u Beograd, to je jedan veliki put. Snimanja su bila svako dva, tri tjedna. S obzirom na obitelj, posao, sve što imam u Splitu bilo je malo teško - govori nam Nikolina koja radi u administraciji jedne firme. 

Nije joj teško uskladiti pjevačke, poslovne i majčinske obaveze jer ima potporu supruga i obitelji. 

- Da nemam muža koji "pogleda" na djecu kad ja odem četiri, pet dana na put, ne znam kako bih. I njegova majka uskače. Djeca nisu mala, imaju 5 i 15 godina, tako da nekako to sve skupa funkcionira. Sin zna pripaziti na sestru ako zatreba. Zajedno smo tim koji kvalitetno funkcionira i ništa se ne ruši. Tako da je najbitnije da su kockice još uvijek posložene - govori nam Nikolina.

---

image

Nikolina Perković rođena je Klišanka

BoŽidar Vukičević/Cropix
---

Prošla godina bila je privatno teška za nju. U godinu dana izgubila je majku i očuha koji joj je, kaže, bio otac sve godine nakon što je oca izgubila kad je imala pet godina.

- Moja želja bila bi da dođem do finala jer prethodnu sezonu sam isto bila u četvrtfinalu. Želja moje majke je bila da dođe do finala sa mnom kao pratnja, pa eto ako ona ne može doći bar da ja dođem do finala i da nekako ispoštujem tu priču koja mi je ostala u sjećanju prema njoj. To mi je želja. Pobjeda, znam da je teška. Prije svega zbog glasanja gdje smo mi natjecatelji iz Hrvatske u problemu jer se ne može glasati za nas. Svjesna sam da je pobjeda teško moguća, ali nadam se barem ulasku u finale - govori nam Nikolina.

Pobjeda u srpskom showu donosi i novčanu nagradu od 50.000 eura, no Nikolina ističe da joj novac nije prioritet.

- Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu. Na kraju krajeva imam milijunske preglede od svih svojih nastupa na YouTubeu. Tako da od njih sam već dobila veliku potporu - kaže nam Nikolina, koja u Splitu nastupa u bendu Top. Imaju dosta svadbi i gaža po Dalmaciji. Nije se pokušavala probiti na srpsko tržište, kaže, jer pjeva uglavnom dalmatinsku i zabavnu glazbu.

- Ne pjevam baš narodnu iako vole tamo i Olivera i Grašu i Severinu, ali nisam išla u tom smjeru. Neisplativo je da iz Splita idem na gaže u Beograd, to su stalna putovanja - kaže nam Nikolina, kojoj je u posjet u Split stigao mentor Đorđe David, kojem je ovo šesta sezona u showu.

---

image

‘Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu‘

Božidar Vukičević/Cropix
---

- Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao. Nikolina je i svojim pjevanjem i odabirom pjesama i izgledom atrakcija. Ona je netko tko je potpuno otvoren lik. Kad je suradnja u pitanju lako je raditi s osobom koja zna posao. Njena ljubav prema pjesmi je nešto što ona je. U prethodnoj sezoni je imala dosta emotivnih privatnih pehova, smrt majke, i shvatio sam da tu postoji dosta tog nedorečenog. Kad smo dobili zadatak da vratimo stare kandidate u show znao sam da to mora biti ona - govori nam Đorđe.

- Ljudi koji dolaze iz Hrvatske, ove godine Nikolina i Beta Sudar, su zakinuti u odnosu na ostale kandidate. Ja da sam šef parade, zašto bih imao bilo kog Hrvata u finalu ako se iz Hrvatske ne može glasati. Glasanje donosi novac oko kojeg se sve vrti. Preatraktivno je natjecanje i predirektno. Žiri je brutalan, vrlo smo direktni prema kandidatima. Možda i na grub način im ukazujemo na greške.

Realno nakon svega mi kažu: "Vi ste blagi naspram svega onoga što se na terenu doživljava". Ne trudimo se biti divni, nego kažemo kako je. To je postavka onoga što se zove mentorstvo. Smatram da je Nikolina došla na zavidan nivo i užasno će mi biti krivo ako Beta i ona ne uđu u finale samo iz trivijalnog razloga što Hrvatska ne glasa. Kao netko tko je ovdje kao student glume radio Splitska ljeta 1985.-1990. godine, tko je radio Dubrovačke ljetne igre, tko je studirao glumu s Milanom Pleštinom i Arijanom Čulinom, apelirao bih da se to od sljedeće sezone omogući.

---

image

‘Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao‘, kaže Đorđe o Nikolini

Božidar Vukičević/Cropix
---

- Kako bi bilo da se u "Zvezdama Granda" pojavi Hrvat i da pobijedi. Mislim da bi to bila revolucija, da bi se taj pobjednik dočekali kao nogometna reprezentacija. To mi je krivo jer smatram da talenti nemaju zastavu, boju vjeroispovijest, naglasak. Tako sam odgojen. Isključivo me vode emocija i ljubav prema pjesmi - govori Đorđe koji je u Split došao nakon 12 godina zbog čega su ga preplavile emocije. 

- Tom Durbešić mi je režirao raznorazne ponoćne predstave ispod Svetoga Duje. Čak sam pisao i glazbu za poemu koju smo imali tu večer na čistom bročkom jeziku "Jur nijedna na svit vila". Radili smo "Perikla, kneza tirskog". Ja sam tim putem vezan i za Mariju Žarak koja je posljednji autoritet u mom žvotu kad je umjetnost u pitanju.

Radio sam i sa Zdravkom Krstulović, Zvonkom Lepetićem, Snježanom Sinovčić i Vesnom Orel, Perom Kvrgićem, Enom Begović... To su prelijepe stvari. To je na mene ostavilo takav utjecaj da sam imao priliku Split upoznati sa svih mogućih strana iz svakog mogućeg kuta.

Kad me pitaju u kojem bih gradu živio da ne živim u Beogradu, to bi bio Split, a nakon Splita Los Angeles u kojem sam proveo dvije godine. Split je nešto što je za mene ostalo u sjećanju kao umjetnost. Uopće imati tu privilegiju da izađeš iz HNK kad je gotova proba i pogledaš niz ulicu i vidiš more, to je nešto što nema cijenu. To je momentalno adrenalin, emocija, drugačije se radi, drugačije se sve doživljava. Tako da je meni Split tiha patnja. Zadnji put sam bio u Splitu 2012. godine. Osjećam se kao da me neka magija obuzela. Jedva se čekam spustiti na Rivu - zaključio je Đorđe.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"Nikolina JE U TOP 20"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7080"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"100","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => Nikolina JE U TOP 20 2 0 7080 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-08 11:05:29 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivana Prgomet [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-09 13:56:27 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-05-09 13:55:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Klišanka jedna od favorita u Zvezdama Granda: 'Zbog pokojne majke želim u finale'; Mentor Đorđe zbog nje stigao u Split page_title=Klišanka jedna od favorita u Zvezdama Granda: 'Zbog pokojne majke želim u finale'; Mentor Đorđe zbog nje stigao u Split [metakey] => nikolina perković, ĐORĐE DAVID, zvezde granda [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27041382.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27041393.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27041395.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27041386.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017didar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

U Splitu je Nikolinu ovih dana posjetio njen mentor iz showa \u2018Zvezde Granda\u2018, beogradski pjeva\u010d i glumac \u0110or\u0111e David<\/p>","

Nikolina Perkovi\u0107 ro\u0111ena je Kli\u0161anka<\/p>","

\u2018Bitno je \u0161to ta cijela pri\u010da napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru pri\u010du i reklamu\u2018<\/p>","

\u2018Razli\u010dita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao\u2018, ka\u017ee \u0110or\u0111e o Nikolini<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","51:26","50:50","42:28"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_27041382_1920.jpg":"1920x1080","k_27041382_1280.jpg":"1280x1280","k_27041382_1024.jpg":"1024x1024","k_27041382_640.jpg":"640x640","k_27041382_480.jpg":"480x480","k_27041382_340.jpg":"340x340","k_27041382_220.jpg":"220x220","o_27041382_1280.jpg":"1280x853","o_27041382_1024.jpg":"1024x682","o_27041382_640.jpg":"640x426","o_27041382_480.jpg":"480x320","o_27041382_340.jpg":"340x226","o_27041382_220.jpg":"220x146","h_27041382_1280.jpg":"1280x854","h_27041382_1024.jpg":"1024x683","h_27041382_640.jpg":"640x427","h_27041382_480.jpg":"480x320","h_27041382_340.jpg":"340x227","h_27041382_220.jpg":"220x147","pp_27041382_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041382_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041382_640.jpg":"640x814","pp_27041382_480.jpg":"480x611","pp_27041382_340.jpg":"340x432","pp_27041382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1291","hd_27041393_1920.jpg":"1920x1080","k_27041393_1280.jpg":"1280x1280","k_27041393_1024.jpg":"1024x1024","k_27041393_640.jpg":"640x640","k_27041393_480.jpg":"480x480","k_27041393_340.jpg":"340x340","k_27041393_220.jpg":"220x220","o_27041393_1280.jpg":"1280x860","o_27041393_1024.jpg":"1024x688","o_27041393_640.jpg":"640x430","o_27041393_480.jpg":"480x322","o_27041393_340.jpg":"340x228","o_27041393_220.jpg":"220x147","h_27041393_1280.jpg":"1280x854","h_27041393_1024.jpg":"1024x683","h_27041393_640.jpg":"640x427","h_27041393_480.jpg":"480x320","h_27041393_340.jpg":"340x227","h_27041393_220.jpg":"220x147","pp_27041393_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041393_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041393_640.jpg":"640x814","pp_27041393_480.jpg":"480x611","pp_27041393_340.jpg":"340x432","pp_27041393_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2661","hd_27041395_1920.jpg":"1920x1080","k_27041395_1280.jpg":"1280x1280","k_27041395_1024.jpg":"1024x1024","k_27041395_640.jpg":"640x640","k_27041395_480.jpg":"480x480","k_27041395_340.jpg":"340x340","k_27041395_220.jpg":"220x220","o_27041395_1280.jpg":"1280x1774","o_27041395_1024.jpg":"1024x1419","o_27041395_640.jpg":"640x887","o_27041395_480.jpg":"480x665","o_27041395_340.jpg":"340x471","o_27041395_220.jpg":"220x304","h_27041395_1280.jpg":"1280x854","h_27041395_1024.jpg":"1024x683","h_27041395_640.jpg":"640x427","h_27041395_480.jpg":"480x320","h_27041395_340.jpg":"340x227","h_27041395_220.jpg":"220x147","pp_27041395_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041395_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041395_640.jpg":"640x814","pp_27041395_480.jpg":"480x611","pp_27041395_340.jpg":"340x432","pp_27041395_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1263","hd_27041386_1920.jpg":"1920x1080","k_27041386_1280.jpg":"1280x1280","k_27041386_1024.jpg":"1024x1024","k_27041386_640.jpg":"640x640","k_27041386_480.jpg":"480x480","k_27041386_340.jpg":"340x340","k_27041386_220.jpg":"220x220","o_27041386_1280.jpg":"1280x842","o_27041386_1024.jpg":"1024x673","o_27041386_640.jpg":"640x421","o_27041386_480.jpg":"480x315","o_27041386_340.jpg":"340x223","o_27041386_220.jpg":"220x144","h_27041386_1280.jpg":"1280x854","h_27041386_1024.jpg":"1024x683","h_27041386_640.jpg":"640x427","h_27041386_480.jpg":"480x320","h_27041386_340.jpg":"340x227","h_27041386_220.jpg":"220x147","pp_27041386_1280.jpg":"1280x1628","pp_27041386_1024.jpg":"1024x1303","pp_27041386_640.jpg":"640x814","pp_27041386_480.jpg":"480x611","pp_27041386_340.jpg":"340x432","pp_27041386_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6114129 Threads: 88 Questions: 1105975980 Slow queries: 0 Opens: 204586 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 180.888 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9907507 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/klisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split-1387320 [printLink] => /scena/showbiz/klisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split-1387320?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 660811 [name] => nikolina perković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-22 20:48:14 [main_article_id] => 0 [alias] => nikolina-perkovic [link] => /tag/nikolina-perkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 697485 [name] => ĐORĐE DAVID [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-11-18 15:09:31 [main_article_id] => 0 [alias] => dorde-david [link] => /tag/dorde-david ) [2] => stdClass Object ( [id] => 504219 [name] => zvezde granda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvezde-granda [link] => /tag/zvezde-granda ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Klišanka jedna od favorita u Zvezdama Granda: ‘Zbog pokojne majke želim u finale‘; Mentor Đorđe zbog nje stigao u Split [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-26-45-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27041382.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

U Splitu je Nikolinu ovih dana posjetio njen mentor iz showa ‘Zvezde Granda‘, beogradski pjevač i glumac Đorđe David

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27041382.jpg [title] =>

U Splitu je Nikolinu ovih dana posjetio njen mentor iz showa ‘Zvezde Granda‘, beogradski pjevač i glumac Đorđe David

Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27041393.jpg [title] =>

Nikolina Perković rođena je Klišanka

BoŽidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27041395.jpg [title] =>

‘Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu‘

Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27041386.jpg [title] =>

‘Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao‘, kaže Đorđe o Nikolini

Božidar Vukičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Klišanka Nikolina Perković drugu godinu zaredom natječe se u "Zvezdama Granda" koje prate brojni Hrvati. Prije šest godina sudjelovala je u RTL-ovu showu "Zvijezde", no otkako se emitiraju "Zvezde granda" želja joj je bila sudjelovati u  showu. "Zvezde" su joj bile san.

- Stalno sam gledala taj show. No to je jako teško. Prvo financijski, zatim vremenski, a kad imaš obitelj nemaš trenutak da ispuniš te snove. Kad sam uhvatila trenutak da ispunim svoje snove, krenula sam u taj show. Ne mogu reći da produkcija u Hrvatskoj nije dobra, ali "Zvezde Granda" su nešto drugačije i posebnije. Drukčiji nivo, a na kraju krajeva tamo se stvarno osjećam kao kod kuće. Kolege me podržavaju, a u Beogradu me poznaju kao "naša Dalmatinka". Tako me zovu. Suludo je da budem netko drugi, a ne Dalmatinka. Pjevam ono što jesam i odakle dolazim. Donosim im dašak mora i Dalmacije u Beograd. Zbog svega toga što radim i kako se prikazujem imam podršku okoline - kaže nam Nikolina.

U "Zvezdama Granda" nedavno se plasirala u četvrtfinale. Među 20 najboljih je.

---

---

- I ovaj je uspjeh pozamašan, rekla bih. Dvanaest krugova showa nije malo. Dvanaest putovanja od rujna prošle godine. Većinom idem sama autom. Par puta su bile prijateljice sa mnom kao pratnja. Ovo je moja vjerojatno posljednja sezona u "Zvezdama Granda" zbog mojih godina. Sad se mogu natjecati samo u showu "Nikad nije kasno". Takva su pravila. Imam 37 godina i to je gornja granica za sudjelovanje u showu - smije se Nikolina.

Ove godine ušla je u sezonu na poziv svog mentora iz prve sezone, beogradskog pjevača i glumca Đorđa Davida

- Bila sam na rubu da li prihvatiti poziv. To je sve jedan veliki zalog, putovati iz Splita u Beograd, to je jedan veliki put. Snimanja su bila svako dva, tri tjedna. S obzirom na obitelj, posao, sve što imam u Splitu bilo je malo teško - govori nam Nikolina koja radi u administraciji jedne firme. 

Nije joj teško uskladiti pjevačke, poslovne i majčinske obaveze jer ima potporu supruga i obitelji. 

- Da nemam muža koji "pogleda" na djecu kad ja odem četiri, pet dana na put, ne znam kako bih. I njegova majka uskače. Djeca nisu mala, imaju 5 i 15 godina, tako da nekako to sve skupa funkcionira. Sin zna pripaziti na sestru ako zatreba. Zajedno smo tim koji kvalitetno funkcionira i ništa se ne ruši. Tako da je najbitnije da su kockice još uvijek posložene - govori nam Nikolina.

---

image

Nikolina Perković rođena je Klišanka

BoŽidar Vukičević/Cropix
---

Prošla godina bila je privatno teška za nju. U godinu dana izgubila je majku i očuha koji joj je, kaže, bio otac sve godine nakon što je oca izgubila kad je imala pet godina.

- Moja želja bila bi da dođem do finala jer prethodnu sezonu sam isto bila u četvrtfinalu. Želja moje majke je bila da dođe do finala sa mnom kao pratnja, pa eto ako ona ne može doći bar da ja dođem do finala i da nekako ispoštujem tu priču koja mi je ostala u sjećanju prema njoj. To mi je želja. Pobjeda, znam da je teška. Prije svega zbog glasanja gdje smo mi natjecatelji iz Hrvatske u problemu jer se ne može glasati za nas. Svjesna sam da je pobjeda teško moguća, ali nadam se barem ulasku u finale - govori nam Nikolina.

Pobjeda u srpskom showu donosi i novčanu nagradu od 50.000 eura, no Nikolina ističe da joj novac nije prioritet.

- Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu. Na kraju krajeva imam milijunske preglede od svih svojih nastupa na YouTubeu. Tako da od njih sam već dobila veliku potporu - kaže nam Nikolina, koja u Splitu nastupa u bendu Top. Imaju dosta svadbi i gaža po Dalmaciji. Nije se pokušavala probiti na srpsko tržište, kaže, jer pjeva uglavnom dalmatinsku i zabavnu glazbu.

- Ne pjevam baš narodnu iako vole tamo i Olivera i Grašu i Severinu, ali nisam išla u tom smjeru. Neisplativo je da iz Splita idem na gaže u Beograd, to su stalna putovanja - kaže nam Nikolina, kojoj je u posjet u Split stigao mentor Đorđe David, kojem je ovo šesta sezona u showu.

---

image

‘Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu‘

Božidar Vukičević/Cropix
---

- Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao. Nikolina je i svojim pjevanjem i odabirom pjesama i izgledom atrakcija. Ona je netko tko je potpuno otvoren lik. Kad je suradnja u pitanju lako je raditi s osobom koja zna posao. Njena ljubav prema pjesmi je nešto što ona je. U prethodnoj sezoni je imala dosta emotivnih privatnih pehova, smrt majke, i shvatio sam da tu postoji dosta tog nedorečenog. Kad smo dobili zadatak da vratimo stare kandidate u show znao sam da to mora biti ona - govori nam Đorđe.

- Ljudi koji dolaze iz Hrvatske, ove godine Nikolina i Beta Sudar, su zakinuti u odnosu na ostale kandidate. Ja da sam šef parade, zašto bih imao bilo kog Hrvata u finalu ako se iz Hrvatske ne može glasati. Glasanje donosi novac oko kojeg se sve vrti. Preatraktivno je natjecanje i predirektno. Žiri je brutalan, vrlo smo direktni prema kandidatima. Možda i na grub način im ukazujemo na greške.

Realno nakon svega mi kažu: "Vi ste blagi naspram svega onoga što se na terenu doživljava". Ne trudimo se biti divni, nego kažemo kako je. To je postavka onoga što se zove mentorstvo. Smatram da je Nikolina došla na zavidan nivo i užasno će mi biti krivo ako Beta i ona ne uđu u finale samo iz trivijalnog razloga što Hrvatska ne glasa. Kao netko tko je ovdje kao student glume radio Splitska ljeta 1985.-1990. godine, tko je radio Dubrovačke ljetne igre, tko je studirao glumu s Milanom Pleštinom i Arijanom Čulinom, apelirao bih da se to od sljedeće sezone omogući.

---

image

‘Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao‘, kaže Đorđe o Nikolini

Božidar Vukičević/Cropix
---

- Kako bi bilo da se u "Zvezdama Granda" pojavi Hrvat i da pobijedi. Mislim da bi to bila revolucija, da bi se taj pobjednik dočekali kao nogometna reprezentacija. To mi je krivo jer smatram da talenti nemaju zastavu, boju vjeroispovijest, naglasak. Tako sam odgojen. Isključivo me vode emocija i ljubav prema pjesmi - govori Đorđe koji je u Split došao nakon 12 godina zbog čega su ga preplavile emocije. 

- Tom Durbešić mi je režirao raznorazne ponoćne predstave ispod Svetoga Duje. Čak sam pisao i glazbu za poemu koju smo imali tu večer na čistom bročkom jeziku "Jur nijedna na svit vila". Radili smo "Perikla, kneza tirskog". Ja sam tim putem vezan i za Mariju Žarak koja je posljednji autoritet u mom žvotu kad je umjetnost u pitanju.

Radio sam i sa Zdravkom Krstulović, Zvonkom Lepetićem, Snježanom Sinovčić i Vesnom Orel, Perom Kvrgićem, Enom Begović... To su prelijepe stvari. To je na mene ostavilo takav utjecaj da sam imao priliku Split upoznati sa svih mogućih strana iz svakog mogućeg kuta.

Kad me pitaju u kojem bih gradu živio da ne živim u Beogradu, to bi bio Split, a nakon Splita Los Angeles u kojem sam proveo dvije godine. Split je nešto što je za mene ostalo u sjećanju kao umjetnost. Uopće imati tu privilegiju da izađeš iz HNK kad je gotova proba i pogledaš niz ulicu i vidiš more, to je nešto što nema cijenu. To je momentalno adrenalin, emocija, drugačije se radi, drugačije se sve doživljava. Tako da je meni Split tiha patnja. Zadnji put sam bio u Splitu 2012. godine. Osjećam se kao da me neka magija obuzela. Jedva se čekam spustiti na Rivu - zaključio je Đorđe.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix BoŽidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
Božidar Vukičević/Cropix

U Splitu je Nikolinu ovih dana posjetio njen mentor iz showa ‘Zvezde Granda‘, beogradski pjevač i glumac Đorđe David

BoŽidar Vukičević/Cropix

Nikolina Perković rođena je Klišanka

Božidar Vukičević/Cropix

‘Bitno je što ta cijela priča napravi od tebe, a napravi ti jednu dobru priču i reklamu‘

Božidar Vukičević/Cropix

‘Različita je definitivno u odnosu na sve druge kandidate, zato sam je odabrao‘, kaže Đorđe o Nikolini

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/klisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split-1387320 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c47607956b2adb552efdd2a681909c335bb8f17c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kli%C5%A1anka+jedna+od+favorita+u+Zvezdama+Granda%3A+%E2%80%98Zbog+pokojne+majke+%C5%BEelim+u+finale%E2%80%98%3B+Mentor+%C4%90or%C4%91e+zbog+nje+stigao+u+Split&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fklisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split-1387320 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fklisanka-jedna-od-favorita-u-zvezdama-granda-zbog-pokojne-majke-zelim-u-finale-mentor-dorde-zbog-nje-stigao-u-split-1387320 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"Nikolina JE U TOP 20"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7080"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"67","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"100","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNikolina JE U TOP 20

Klišanka jedna od favorita u Zvezdama Granda: ‘Zbog pokojne majke želim u finale‘; Mentor Đorđe zbog nje stigao u Split

Piše Ivana Prgomet
9. svibnja 2024. - 15:55
U Splitu je Nikolinu ovih dana posjetio njen mentor iz showa ‘Zvezde Granda‘, beogradski pjevač i glumac Đorđe DavidBožidar Vukičević/Cropix

Klišanka Nikolina Perković drugu godinu zaredom natječe se u "Zvezdama Granda" koje prate brojni Hrvati. Prije šest godina sudjelovala je u RTL-ovu showu "Zvijezde", no otkako se emitiraju "Zvezde granda" želja joj je bila sudjelovati u  showu. "Zvezde" su joj bile san.

- Stalno sam gledala taj show. No to je jako teško. Prvo financijski, zatim vremenski, a kad imaš obitelj nemaš trenutak da ispuniš te snove. Kad sam uhvatila trenutak da ispunim svoje snove, krenula sam u taj show. Ne mogu reći da produkcija u Hrvatskoj nije dobra, ali "Zvezde Granda" su nešto drugačije i posebnije. Drukčiji nivo, a na kraju krajeva tamo se stvarno osjećam kao kod kuće. Kolege me podržavaju, a u Beogradu me poznaju kao "naša Dalmatinka". Tako me zovu. Suludo je da budem netko drugi, a ne Dalmat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:26