StoryEditorOCM
ShowbizSLAVE 30. ROĐENDAN

Klapa Šufit: ‘Igrom slučaja dobili smo ‘Ne diraj moju ljubav‘ i tako je krenila naša estradna avantura koja još traje‘

Piše Ivana Kapetanović
26. siječnja 2023. - 13:01

Klapa Šufit slavi 30 godina karijere, a tim će povodom održati koncert 1. veljače u Lisinskom u Zagrebu. U njihovom opusu koji je popriličan posebno se istaknula pjesma "Ne diraj moju ljubav" za koju kažu da je potpuni fenomen i čudo - dosegla je milijune pregleda na YT, što nitko nije očekivao. Kako će proslaviti 30. rođenan, o uspjehu, a capella pjevanju, dalmatinskom popu, planovima i svemu ostalom s nama je popričao Teo Bikić, II. tenor klape.

Slavite 30 godina karijere. Kako se osjećate?

Osjećamo se malo starije nego kao kad smo krenili s pivanjen, ali lipo je doć u stadij da radimo koncert u Lisinskom. Možemo reć da nam je ovo kruna karijere, jer Lisinski je ipak dvorana koja ima jednu težinu i zato nam je drago da ćemo se vidit svi skupa 1. veljače u Lisinskom.

Koncert će trajat dva i po sata, teško je da 30 godina stane u dva i po sata, al pokušali smo iskombinirat s repertoarom i gostima da bude svega po malo, tako da ćemo počet s a capellom jer to je ipak bia početak klape, pa će nam se pridružit gosti - Tedi Spalato, naš prijatelj, slovenska pjevačica Tanja Žagar, s kojom smo snimili uspješni duet "Za cili život" i na kraju Zorica Kondža, naša glazbena diva, mislim da će oni svi pridonijeti da koncert stvarno bude dobar.

image
Tom Dubravec/Cropix

Što bi rekli da vas je najviše obilježilo osim “Ne diraj moju ljubav”?

“Ne diraj moju ljubav” je kruna tih 30 godina. Obilježili su nas i nastupi na omiškom festivalu, sve je počelo iz te ljubavi prema a capella dalmatinskoj pismi, kasnije je to s nekim traženjem novih ciljeva  došlo na estradniji dio, ali uvijek se proteže ta klapa, prijateljstvo, druženje, puno rada, puno lipih trenutaka i eto, brzo prođe tih 30 godina.

Mnogi će reći da više klapa nije klapa kad nije samo a capella. Kako vi na to gledate?

Mi smo stvarno počeli kao klapa pjevajući a capella. Na omiškom festivalu smo 3 godine bili apsolutni pobjednici, a omiški festival je mjerilo za klape.  Ali kao u životu i u glazbi  čovjek traži nove izazove i ciljeve. Igrom slučaja dobili smo pjesmu "Ne diraj moju ljubav" koju smo izveli na Splitskom festivalu i tako je krenila naša estradna avantura koja i danas traje.

image
Tom Dubravec/Cropix

Svjesni smo mi da je ovo što sada radimo jedan dalmatinski pop izričaj i svima je jasno što je klapsko pjevanje, a što dalmatinski pop. Treba se davat iskreno, biti kvalitetan i dobar, a na publici je da ocijeni je li je to dobro ili ne.

Kad ste dobili “Ne diraj moju ljubav” niste očekivali da će to postati takav hit. Bilo bi lijepo da se opet takva pjesma dogodi...

Svi bi voljeli da se takva pjesma opet dogodi, al to se ne može planirat. “Ne diraj moju ljubav” je zbilja jedan fenomen, ima preko 40 milijuna pregleda na YT, di god dođemo svi tu pismu znaju. Dobijamo snimke iz Poljske, iz Njemačke, svugdje je pjevaju, obrađuju je sastavi koji ne znaju ništa ni o Dalmaciji, ni o dalmatinskoj pismi, ni podneblju, tako da je to sigurno postao jedan evergreen.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kad će koncert u Splitu?

Nadamo se šta prije. Radimo na tome, a sad imamo i dobar razlog 30. rođendan.

Planovi?

Imamo jednu novu lipu zanimljivu pismu, radimo na njoj, želimo da bude nešto zanimljivo, drukčije. Naravno tu su i koncerti, festivali, kalendar se za ovo ljeto već počinje punit. A planovi su nam uvik isti - lipo pivat i uživat u dalmatinskoj pismi s našon vjernon publikon.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 14:30