StoryEditorOCM
ShowbizPOBJEDA NA SUDU

Katy Perry ipak ne mora platiti tri milijuna dolara odštete, donesena presuda u njezinu korist: jedan od njenih najvećih hitova nije plagijat!

Piše Mateja Šebalj/JL
11. ožujka 2022. - 20:18

Prije tri godine, sud u Los Angelesu donio je odluku kako Katy Perry zajedno sa svojom ekipom mora platiti 2,8 milijuna dolara odštete zbog plagiranja pjesme 'Dark Horse' iz 2013. godine, ali jučer je donesena presuda u njezinu korist u tužbi za autorska prava protiv repera Marcusa Graya, piše Jutarnji list.

Gray, čije je umjetničko ime Flame, prvi je put tužio Perry 2014. godine, tvrdeći da je njezin hit 'Dark Horse' bitno sličan njegovoj pjesmi 'Joyful Noise' jer dijelovi njezine pjesme nalikuju na njegov kršćanski rap iz 2008. godine. Sudac u Los Angelesu 2019. godine je proglasio Perry odgovornom za kršenje prava, ali je presuda poništena godinu dana kasnije kada je sudac presudio da osam nota koje je Perry navodno kopirala "nisu jedinstvene ili rijetke" da bi se jamčila zaštita autorskih prava.

Međutim, pravnici koji su zastupali Flamea tvrdili su još 2014. godine da su Katy Perry i njen tim plagirali važan dio pjesme i da nije riječ o slučajnosti.

Pjesma 'Dark Horse' objavljena je 2013. godine na četvrtom studijskom albumu Katy Perry. Prodana je u više od 13 milijuna primjeraka i glasi za jedan od najvećih hitova američke pjevačice, objavio je Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 14:40