StoryEditorOCM
ShowbizPOSTERI NA ZIDOVIMA

Kakva sreća za sve koje su uzdisale za Simonom i Johnom, senzacija za 50-godišnjakinje: u Hrvatsku stiže Duran Duran

Piše M.K.
31. siječnja 2024. - 13:20

Mnoge među nama ne pamte sobu tinejdžerice iz prve polovice 80-tih koja nije bila oblijepljena posterima britanske pop senzacije, grupe Duran Duran. I sad nam je u nosu miris svježe otisnutih kolor plakata, koji su se s uzbuđenjem, ali pažljivo, izvlačili iz sredine njemačkog časopisa "Bravo" i pobožno lijepili na rijetke preostale slobodne pozicije na zidovima.

Obožavateljice su se, mahom, dijelile u dva tabora: jedne su bile očarane pjevačem Simonom Le Bonom, a druge, rekla bih i brojnije, dugokosim basistom preslatkog lica, Johnom Taylorom.

Pred "Jugotonovom" prodavaonicom na splitskoj Pjaci (vjerujemo u slične prizore i u drugim većim gradovima bivše države) 1983. se čekalo u redu za album "Seven and the Ragged Tiger", naknadno nabavljalo prethodni mu "Rio", a kad su izašli singlovi "Wild Boys" i "Notorious" začarali su svijet i klubove.

image
/Shutterstock

Duran Duran su, nažalost, premda su bili dugo i ludo voljeni, svoj prvi koncert u Hrvatskoj održali,  za mnoge, 18 godina prekasno, tek 2001. godine u zagrebačkom Domu sportova, a 2017. su svirali, u sklopu turneje "Paper Gods on Tour", na stadionu Šalata.

Ulaznice od 68 eura

Za sve one koje nisu pohodile neki od spomenuta dva koncerta, a prepoznaju se u opisu s početka teksta, stiže sjajna vijest: Duranovci ovog ljeta stižu u pulsku Arenu.

Nastup je zakazan  za 30. srpnja 2024. godine, a obožavatelji će imati priliku uživati u novom albumu “Danse Macabre”, ali i u najvećim hitovima iz slavnije prošlosti.

image

Stara ulaznica za koncert Duran Duran iz 1987.

/Shutterstock

Ulaznice za pulski nastup u prodaju kreću u petak 2. veljače u 10 sati. Early bird cijene za parter stajanje su 87 eura, za tribinu sjedenje 119 eura i travu gore stajanje 68 eura.

Bend na najnovijem izdanju predstavlja mračnije melodije, nove pjesme, obrade i posebne verzije njihovih klasika. Uz singl “Black Moonlight” i naslovnu “Danse Macabre”, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stonesa, Siouxsie and the Banshees, suradnje s Victoriom De Angelis iz Måneskina, Nileom Rogersom i prijašnjim članovima benda.


Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je objavila neke od najvećih pop hitova svih vremena.

Mogu se pohvaliti s više od četiri desetljeća duge karijere, 16 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nagrade, poput one za životno djelo, dva Grammyja, BRIT Awards za izvanredan doprinos glazbi, mjesto u Hollywood Walk Of Fame, kao i uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame.


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 17:25