StoryEditorOCM
ShowbizGRACE JONES

Jučer je proslavila 75. rođendan, a ovaj mjesec ima zakazanih nekoliko koncerata: ‘Ne zanima me prošlost‘

Piše SCENA SD
20. svibnja 2023. - 10:03
Grace Jones za vrijeme promocije njezine autobiografije ”I‘ll Never Write My Memoirs” u Parizu 2016. godineFrancois Guillot/Afp

Ekstravagantna iznimna umjetnica Grace Jones jučer je proslavila 75. rođendan. Rođena na Jamajci, pjevačica, supermodel i glumica preselila se s obitelji u New York kao tinejdžerica 1960-ih, a brzo se istaknula svojom jedinstvenom osobnošću i izgledom. Do 18. godine imala je manekenski ugovor s Wilhelminom i počela je surađivati s dizajnerima poput Yves Saint Laurenta u Parizu i fotografima poput Helmuta Newtona, Guya Bourdina i Hansa Feurera.

image

Grace Jones

Malte Ossowski/sven Simon/Dpa Picture-alliance Via Afp

Krajem 70-ih imala je i uspješnu pjevačku karijeru, što ju je na kraju dovelo do Studija 54, gdje je postala zaštitnica disko glazbe i stila. Deset godina kasnije, dobila je svoju prvu veliku glumačku ulogu Bondove djevojke u filmu "A View to a Kill"  s Rogerom Mooreom, dokazujući da stvarno može sve. Sada, u dobi od 75 godina, Jones je još uvijek hrabra i zauzeta kao i uvijek.

"Ne zanima me prošlost", rekla je Grace Jones u jednom intervjuu prije nekoliko godina. "Za mene je najvažnije ne živjeti u prošlosti. Živim u sadašnjosti i gledam naprijed, u budućnost."

image

Grace Jones

Patricia De Melo Moreira/Afp
image

Grace Jones

Valery Hache/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:02