StoryEditorOCM
ShowbizTRAG U BESKRAJU

Jeste vidjeli raspašoj zbog Olivera na trajektu prije uplovljavanja u Vela Luku? Svi su se opustili, pogledajte veliku fotogaleriju! Moći ćete sve gledati uživo u petak, evo detalja

Piše Mozaik SD
27. srpnja 2022. - 14:19

Kako je vrijeme odmicalo, večer padala, pjesma je na trajektu "Korčula", koji je jučer poslijepodne iz Splita otplovio za Vela Luku pun razdraganih putnika i glazbenika, bivala sve strastvenija, ples sve dinamičniji.

image
Joško Ponoš/Cropix


Jadrolinijin trajekt bio je tako poprište pravog tuluma ispunjenog najljepšim emocijama, gdje je Ante Gelo sa svojom ekipom nastavio tradiciju koja se svima urezala u srce, sviralo se i pjevalo Olivera, za Olivera i sve osjećaje koji su trajno vezali njega i mnogobrojnu publiku.

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix


Naš je fotoreporter bio ondje, stoga uživajte u bogatoj galeriji koja otkriva atmosferu na palubi raspjevanog trajekta.

image

Iva Ajduković i Alen Đuras

Joško Ponoš/Cropix


Mlada glazbena ekipa koja se ondje našla, poput pjevača poniklih u showu "Voice" ili "A strana", među kojima su Iva Ajduković, Alen Đuras, hitoidni Matija Cvek, osim što su pjevali za putnike na brodu, pjevat će i u petak u Vela Luci, na velikom koncertu "Trag u beskraju", kojeg će prenositi i HTV na svom Prvom programu u terminu od 21:25 sati.

image

Josip Palameta, Matija Cvek, Alen Đuras, Ante Gelo

Joško Ponoš/Cropix


Središnji glazbeni događaj ove će godine, na oduševljenje mnogih, trajati čak dva sata.

Bit će to sto dvadeset minuta mediteranske simfonije u Veloj Luci u čast i sjećanje na nikad prežaljenog, jedinstvenog Olivera Dragojevića, čije su pjesme obilježile živote generacija.

Upravo zato najrazličitije će generacije pjevača izvoditi njegove pjesme: uz Zoricu Kondžu, Tedija Spalata, Petra Grašu, Doris Dragović, Petra Dragojevića, nastupit će, naime, i cijeli niz mladih pjevača, među ostalima Dino Jelusić, Matija Cvek, Jure Brkljača, Iva Ajduković te mnogi drugi, kao i simfonijski orkestar pomno sastavljen od najboljih mladih akademski obrazovanih glazbenika, najavljuju nam s HRT-a.

image

Petar Dragojević i Alan Bjelinski

Joško Ponoš/Cropix


"Ti si moj san", "Ako izgubim tebe", "Nedostaješ mi ti", "Dobar dan"... samo su neke od predivnih pjesama koje će se pjevati s pontona na rivi u Veloj Luci. Mediteransku simfoniju za Olivera glazbeno je osmislio njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Ante Gelo, a orkestrom će ravnati maestro Alan Bjelinski.

"Ove godine očekuje nas bogatiji glazbeni program i koncert koji je u potpunosti otvoren za javnost. Oliverov prijatelj Edo Bralić donirao je ponton veličine 27x14 metara, na kojem će biti smješten orkestar i s kojeg će Hrvatska radiotelevizija emitirati ovaj produkcijski zahtjevan prijenos.

image
Joško Ponoš/Cropix


Ponton je novost i posebnost ove godine, kako bi što više ljudi na rivi moglo pratiti ovaj glazbeni spektakl. Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, a mi njegovi prijatelji i suradnici sretni smo da ćemo i ove godine moći sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo uz veliku pomoć Hrvatske radiotelevizije“ - istaknuo je glazbeni producent Ante Gelo.

Režiju koncerta potpisuje Ivan Miladinov, a vodit će ga Duško Čurlić.

image

Iva Ajduković, Josip Palameta, Ante Gelo

Joško Ponoš/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:31