StoryEditorOCM
ShowbizAMBICIJE

Jeste vidjeli koliko je smršavjela Oprah? Otkriven razlog, bila bi moćnija od najmoćnije! Mnogi misle i savršena za to

26. svibnja 2023. - 16:27

Kad se prije mjesec dana pojavila na CinemaConu u Las Vegasu, te ponovno ovog tjedna na Louis Vuitton Cruise modnoj reviji u Italiji, slavna američka televizijska voditeljica i poduzetnica Oprah Winfrey pokazala je puno vitkiju figuru, tko zna koji put u životu poprilično je smršavjela.

69-godišnja Oprah gotovo 50 godina muku muči s kilogramima, još otkako je 1976. u dobi od 22 godine dobila svoj prvi veliki posao. Tada se s golemim pritiskom i očekivanjima nije uspijevala nositi, pa je utjehu potražila u hrani.

Vrlo brzo njezina je težina prešla granicu od 100 kilograma i počela je, kako je sama rekla, s isprobavanjem svake dijete poznate ženskom rodu. Oprah je uvijek otvoreno i iskreno javno govorila o svojoj ovisnosti o hrani, dijeleći sa svojim gledateljima i obožavateljima i najintimnije detalje vezane uz probleme s prekomjernom težinom.

Dvije godine nakon što je pokrenula Oprah Winfrey Show, slavna voditeljica je 1988. pokazala kako je tijekom četiri mjeseca izgubila više od 30 kilograma zahvaljujući tekućoj dijeti, ali je kasnije priznala da se izgladnjavala i "izneredila" metabolizam, pa je vrlo brzo vratila sve skinute kilograme i dodala još nekoliko novih.

image

Oprah Winfrey tijekom prezentacije na nedavnom CinemaConu u Las Vegasu

Valerie Macon/Afp

Početkom 90-ih godina prošlog stoljeća bila je u svojoj najdebljoj fazi, imala je 107,5 kilograma i osjećala se toliko posramljenom svojom pretilošću i jedva bi se usudila ljudima pogledati u oči, osjećala se kao "velika, debela pogreška".

Nakon toga je, uz pomoć osobnog trenera i kuharice, težinu spustila na 72 kilograma 2006. godine, ali se u dvije godine nakon toga vratila na 90 kilograma. U to je vrijeme rekla kako su i neki zdravstveni problemi pomogli gmilanju kilograma, ponovno se osjećala pobijeđenom i bila je spremna odustati i dozvoliti debljini da pobijedi.

Međutim, 2015. je udružila snage s tvrtkom Weight Watchers, kupila je i deset posto dionica tvrtke za 43 milijuna dolara, te je kroz njihov program u roku od godinu dana smršavila 18 kilograma. Ni to nije dugo potrajalo, opet se počela debljati, a u siječnju prošle godine je obznanila kako je započela s prehrambenim "resetiranjem" nakon što je konzumirala pretjerane količine hrane tijekom blagdana.

1700 kalorija dnevno

Televizijska legenda je sada mršavija nego ikad, a kaže kako u prosjeku dnevno konzumira 1700 kalorija u obliku uravnotežene, svježe, jednostavno pripremljene hrane. Otkrila je i da nastoji dnevno konzumirati 34 grama vlakana i 1100 miligrama kalcija.

Njezina se prehrana sastoji od 20 posto proteina, 30 posto masnoća. Uobičajeno rano večera, oko 18 sati, a ponekad je to tekuća večera – proteinski shake ili zdjelica juhe. No, i dalje je velika ljubiteljica i ne odriče se zdjele dobre tjestenine.

Opri je doručak najvažniji obrok u danu, a unos dovoljno tekućine također joj je jedan od prioriteta, pa dnevno popije blizu dvije litre vode i nastoji svaki dan napraviti barem deset tisuća koraka.

Je li Oprah konačno ostvarila pobjedu nad željom za hranom i hoće li njezina sadašnja vitka linija i uravnotežena prehrana potrajati, tek ćemo vidjeti.

image

Oprah u Windsoru na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle u svibnju 2018. godine

Ian West/Afp

No, mnogi se pitaju je li njezina najnovija faza mršavljenja povezana s glasinama da bi uskoro mogla ući u američki Senat. Kalifornijska senatorica, 89-godišnja Dianne Feinstein ima ozbiljnih zdravstvenih problema i premda se ona sama odbija povući i osloboditi mjesto u Senatu, ankete pokazuju kako dvije trećine stanovnika Kalifornije smatra da ih ona više nije u stanju predstavljati.

Ukoliko se senatorica Feinstein, kojoj mandat, a to joj je već šesti, ističe u siječnju 2025. godine, ipak povuče s dužnosti, kalifornijski guverner Gavin Newsom ima pravo imenovati njezinu zamjenu do novih izbora.

image

Kalifornijska senatorica Dianne Feinstein ima ozbiljnih zdravstvenih problema i mnogi smatraju da bi se trebala povući

Anna Moneymaker/Getty Images Via Afp

Newsom je već prije rekao kako će, dođe li do toga, u Senat imenovati tamnoputu ženu, pa su odmah krenule špekulacije kako bi to mogla biti Oprah Winfrey. Njezina glasnogovornica kazala je kako Oprah ne planira ući u politiku i popuniti eventualno upražnjeno mjesto u Senatu, ali mnogi se nadaju kako bi slavna voditeljica mogla promijeniti mišljenje.

Prije nekoliko godina se špekuliralo kako bi Oprah mogla ući u predsjedničku utrku na što su je nagovarali nakon moćnog govora o seksualnom zlostavljanju, rasnoj nepravdi i slobodi medija kad je na dodjeli Zlatnih globusa primala, kao prva tamnoputa žena, nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo.

image

Slavna voditeljica je 2018. na dodjeli Zlatnih globusa dobila nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo

Frederic J. Brown/Afp

U to je vrijeme i slavni filmaš Steven Spielberg, režiser filma "Boja purpura" u kojemu je Oprah glumila 1985. godine i bila nominirana za Oscara, rekao kako smatra da bi ona bila briljantna predsjednica. Spielberg je tada kazao kako je Oprah već desetljećima u medijskom poslu, posvećena nizu društvenih problema, gradeći mostove između različitih ideologija i različitih gledišta, istaknuo je njezina financijska postignuća i borbu za prava žena, nazvavši je "ambasadoricom suosjećanja".

Ulazak u političku arenu?

No, Oprah se nije upustila u utrku za Bijelu kuću, podupirala je Joea Bidena i Kamalu Harris i bila u suzama dok je prva žena na toj poziciji polagala prisegu za potpredsjednicu, kazavši kako je to bio "izvanredan trenutak za žene u SAD-u i širom svijeta".

Uvijek je bila donator na kojeg su demokrati mogli računati, puno je onih koji su uvjereni da Barack Obama ne bi pobijedio u predsjedničkoj utrci 2008. godine bez njezine potpore, a prošle jeseni je javno dala podršku Johnu Fettermanu u njegovoj tijesnoj borbi za mjesto senatora iz Pennsylvanije, u kojoj je pobijedio republikanskog kandidata dr. Mehmeta Oza, koji je televizijsku slavu stekao upravo u Oprahinom showu.

A hoće li Oprah i dalje ostati "samo" pokrovitelj demokrata, nastaviti graditi poslovno carstvo i brinuti o svom zdravlju i kilaži, ili će aktivno ući u političku arenu, vjerojatno će se vrlo brzo doznati.

image

Oprah Winfrey tijekom govora na ceremoniji dodjela diploma na Tennessee State Universityju

Jason Kempin/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:13