StoryEditorOCM
ShowbizTUŽBE SE NIŽU

Je li P. Diddy bio dio kruga trgovine Jeffreyja Epsteina? Spominje se da je Britney bila žrtva, a Beyonce, Kim, Jay-Z...

Piše Marija Čović
24. svibnja 2024. - 16:45

Protiv njega još uvijek nije podignuta nikakva optužnica, koliko god se to činilo čudnim nakon što se proteklih nekoliko mjeseci njegovo ime vezuje uz nasilničko ponašanje, seksualno zlostavljanje, silovanje, trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja...

Prije dva mjeseca je američka Domovinska sigurnost provela racije u njegovim kućama na Floridi i u Los Angelesu u stilu akcija kakve viđamo u kriminalističkim serijama i filmovima, ali još uvijek nije poznato što su u njima pronašli.

Tako 54-godišnji Sean Love Combs, rođen pod imenom Sean John Combs, poznat pod scenskim imenima Puff Daddy, P. Diddy ili Diddy, američki reper, glazbeni producent, poduzetnik i glumac, i dalje na slobodi čeka hoće li pravosudne institucije pokrenuti neki postupak protiv njega.

U medijskom prostoru pojavile su se i tvrdnje da je P. Diddy možda bio dio seksualnog kruga trgovine ljudima pokojnog američkog pedofila Jeffreyja Epsteina te da je možda čak i Britney Spears bila jedna od njihovih žrtava.

image

Sean Diddy Combs i Cassie Ventura

Chris Delmas/Afp

Takve tvrdnje možda i nisu tako daleko od istine kad se zna da je Epsteinovo društvo bilo puno bogatih i moćnih ljudi, ali čak i ako Combs nije sudjelovao u njegovim kriminalnim radnjama, nakon niza optužbi i policijskih racija, mnogi ga sada nazivaju "Epsteinom reperskog svijeta".

U proteklih nekoliko dana još dvije žene, ukupno sedam osoba u posljednjih šest mjeseci, su protiv Diddyja podigle privatne tužbe za seksualno zlostavljanje. Bivša studentica mode April Lampros tvrdi da ju je zlostavljao više puta između 1995. i ranih 2000-ih godina.

April navodi da ju je slavni reper prisiljavao na oralni seks i silovao nakon čega je izgubila svijest, prisilio je na konzumiranje ecstasyja i seksualni odnos s njegovom pokojnom partnericom Kim Porter, a još jedan slučaj zlostavljanja dogodio se u vrijeme dok je bio u vezi s Jennifer Lopez.

Nije baš obdaren

U svojoj tužbi April Lampros omalovažavajuće govori o Diddyjevoj muškosti, kaže kako je njegov penis duljinom i debljinom na tinejdžerskoj razini, te da je obrezan.

image

Yung Miami i Diddy na priredbi Meta Gala 2023. godine

Mike Coppola/Getty Images Via Afp

Ustvrdila je i kako je prošle godine neidentificirani muškarac kontaktirao njezinog tadašnjeg partnera i rekao mu da je prije dosta godina vidio seksualnu snimku na kojoj su April i Diddy, prenijeli su joj da je on snimao njihove spolne odnose bez njezinog znanja i pokazao ih brojnim ljudima.

Crystal McKinney je u tužbi podignutoj 21. svibnja također Diddyja optužila za seksualni napad tvrdeći da ju je prisilio na oralni seks, tvrdi i da ju je drogirao alkoholom i marihuanom pomiješanima s nekim narkotikom.

U studenome prošle godine je pjevačica Cassandra Ventura, njegova bivša djevojka, podignula tužbe protiv Combsa za fizičko zlostavljanje, seksualno ropstvo i silovanju tijekom njihove višegodišnje profesionalne i romantične veze.

Ventura je tvrdila da ju se prisiljavao na odnose s muškim prostitutkama koje je unajmljivao i snimao je te odnose. U njezinoj tužbi se navode i kršenja zakona o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije.

image

Policija i novinarske ekipe ispred kuće Diddyja Combsa u Los Angelesu tijekom pretrage jedne njegovih nekretnina

David Swanson/Afp

Samo dan nakon podnošenja, Venturina je tužba riješena izvansudskom nagodbom čiji detalji nisu poznati, a njegovi odvjetnici tvrdili su da nagodba nije priznanje nedjela i da je Combs ostaje pri odlučnom poricanju njezinih tvrdnji.

Slijedile su tužbe još nekoliko žena, a u veljači ove godine je i tužbu tešku 30 milijuna dolara podnio glazbeni producent Rody "Lil Rod" Jones Jr., koji je surađivao s Didyjem. On tvrdi da ga je reper godinu dana zlostavljao "pipkanjem", stalnim nepoželjnim diranjem njegovog anusa i vjerojatno silovanjima nakon što ga je drogirao.

Jones u tužbi tvrdi da je bio prisiljen na regrutiranje prostitutki i spolni odnos s njima za Diddyjevo zadovoljstvo, te da postoje stotine sati snimki koje dokumentiraju reperove ozbiljne kriminalne aktivnosti.

Snimka divljačkog napada

Diddy je sve optužbe negirao, njegovi odvjetnici su tvrdili kako oni koji ga tuže pokušavaju iznuditi novac, a onda se sve okrenulo naglavačke kad je CNN 17. svibnja eksluzivno objavio snimku s nadzornih kamera u hodniku hotela u Los Angelesu iz 2016. godine na kojoj se vidi kako divljački tuče svoju bivšu djevojku Cassandru ‘Cassie‘ Venturu.

Snimka je potvrdila njezine tvrdnje iznesene u tužbi, a nekoliko dana kasnije Diddy se oglasio videom u kojemu se ispričava za svoje "neoprostivo" ponašanje, ali mnogi njegovu ispriku ocjenjuju neiskrenom, a hotelska snimka je samo potvrdila njegovo uznemirujuće i predatorsko ponašanje.

No, usprkos postojanju snimke, protiv Diddyja se ne može podići optužnica za napad jer je prošao vremenski okvir u u kojemu se napadača može kazneno goniti.

Naravno, izazvalo je to brojne negativne komentare, mnogi kažu kako se radi o nepravdi i da bi trebalo promijeniti vrijeme zastare, te kako se zbog takvih stvari Diddy i slični njemu izvlače sa zločinima i osjećaju da su iznad zakona.

Tko je i zašto baš sada objavio snimku Diddyjevog divljačkog napada na Cassie, koja je tvrdila da je Diddy hotelu u kojemu se incident dogodio za snimku platio 50.000 dolara, pitanja su na koja zasad nema odgovora.

Nije poznato je li ta snimka možda pronađena u jednoj od Diddyjevih kuća tijekom racija, ako jest, pitanje je i što su policajci i državni agenti još pronašli. A to je, čini se, uvuklo strah u kosti i brojnim slavnim osobama koje su se Diddyjem družile posljednjih desetljeća.

image

Kim Kardashian i Kanye West

Fpa/Full Picture Agency Via Afp

Poznate su bile njegove zabave što ih je priređivao u Hamptonsu i Miamiju okupljajući brojne celebrityje, savršeno se to vidjelo i na fotografijama iz 2016. sa zabave nakon dodjele MTV video nagrada, s Diddyjem u središtu društva kojeg su činili Beyonce, Jay-Z, Alicia Keys, Kanye West, Kim Kardashian, Cassie Ventura...

Na zabavi povodom njegovog 50. rođendana u prosincu 2019. u njegovom domu u Los Angelesu okupili su se opet Beyonce i Jay-Z, Kim Kardashian i Kanye West, Kloe Kardashian, Kylie Jenner, Cardi B, Kevin Hart, Kate Beckinsale, Paris Hilton, Ellen Pompeo, Post Malone, Pharrell Williams, Jaden Smith, Fergie, Usher, Naomi Campbell, Regina King, Kobe Bryant, Lil Kim, Snoop Dog, Mary J. Blige...

Brutalne orgije

Koliko su oni znali o Diddyjevim aktivnostima, jesu li neki od njih u njima sudjelovali? U privatnim tužbama protiv njega, zbog kojih je i došlo do racija, spominju se ‘freak off‘ seksualne zabave koje su toliko brutalne da su mnogi koji su namamljeni da u njima sudjeluju često povraćali i gubili svijest nakon što su drogirani, premlaćivani i silovani, ponekad satima.

image

Beyonce i Jay-Z

Timothy A. Clary/Afp

Te su se nasilne orgije, s puno droge, održavale i u nekima od najluksuznijih hotela na Floridi, ali i u Atlanti, New Yorku, Las Vegasu i Los Angelesu, Diddy je redovito partijao i u društvu maloljetnica i prostitutki oba spola, žrtava trgovine ljudima.

Od sudionika svojih zabava je zahtijevao da potpišu ugovore o tajnosti, a vrlo često je skrivenim kamerama snimao seksualne odnose te upućivao svoje osoblje na promjenu osvjetljenja kako bi imao bolji pogled na žene i muškarce uključene u te odnose.

Combs je navodno hotelima često plaćao tisuće dolara za štetu nastalu tijekom divljih zabava, ali i za snimke nadzornih kamera koje su možda "uhvatile" njegovo divljačko ponašanje.

Gene Deal, Diddyjev bivši tjelohranitelj, kaže kako bi njegovi slavni prijatelji trebali biti zabrinuti, ali ne samo oni, tvrdi da je na tim zabavama bilo i političara, sportaša, članova kraljevskih obitelji pa i propovjednika, a uvjeren je da su savezni agenti pronašli snimke svega što se događalo.

image

Yung Miami i Diddy na priredbi Meta Gala 2023. godine

Mike Coppola/Getty Images Via Afp

Diddyjevi prijatelji, nervozni zbog optužbi za seksualnu trgovinu ljudima, ne žure se stati u njegovu obranu, svi se trenutačno drže podalje i čekaju što će se sljedeće dogoditi. Šute jer su bili na njegovim zabavama i vjerojatno su na snimkama.

Više ga ne prate

Na YouTubeu i TikToku ima dosta sadržaja, ali vrlo diskutabilnih, o tome kako je Kim Kardashian navodno platila Diddyju 50.000 dolara da bi mogla doći na njegovu ‘freek out‘ zabavu, kao i da je od legendarnog boksača Mikea Tysona "procurila" lista niza muškaraca s kojima je Diddy navodno bio (seksualno) povezan.

image

Mila Kunis i Ashton Kutcher

Juan Pablo Rico/Afp

Mila Kunis je, tvrde mediji, od svog supruga Ashtona Kutchera tražila da se drži podalje od Diddyja i njegovih problema sa zakonom usprkos činjenici da su njih dvojica prijatelji dulje od dva desetljeća. Ali Ashton sasvim sigurno može očekivati poziv za svjedočenje ukoliko dođe do sudskog procesa.

A premda Diddy još uvijek ima 19,9 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, nekoliko slavnih osoba ga je prestalo pratiti, među njima su sportske superzvijezde LeBron James i Patrick Mahomes, kao i Kim Kardashian i Diddyjeva posljednja partnerica Yung Miami, s kojom je bio u vezi od lipnja 2022. godine, a navodno je bila uključena u transport droge u njegovo ime...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 00:05