StoryEditorOCM
ShowbizSVESTRAN UMJETNIK

Izazovna 2021. godina za Sašu Lozara bila je jedna od produktivnijih: ‘Volio bih se okušati u filmu, comfort zona je super, ali brzo dosadi!‘

1. siječnja 2022. - 07:00

Ovo je razdoblje kada mnogi svode račune...Bila je ovo za mnoge još jedna godina koja, najblaže rečeno, nije išla baš kao po loju, no za Sašu Lozara ona je imala i poprilično sjajnih trenutaka...Nedavno je izašao njegov novi album, tu je i pobjeda u showu "Tvoje lice zvuči poznato"...

Koje biste vi osobne highlighte izdvojili kao najdojmljivije u ovoj 2021.?
- Ovo je bila zaista izazovna godina za cijelu moju struku, ujedno i za mene, ali i jedna od produktivnijih. U mom timu su vrlo talentirani i vrijedni ljudi pa smo se primili posla, držali smo kontinuitet i nismo se deprimirali. To su Predrag Martinjak Peggy, Srđan Sekulović Skansi, Dino Šaran, Đani Pervan, moja supervizorica Goga Bosak i izdavač Agapa Music.

image
'Daleko od raja' je na najbolji način najavila novi album
 
Snimke: Boris POLJIČANIN

Stvarali smo ono što najviše volimo i ono na što se uvijek oslonimo u teškim i sretnim trenucima - glazbu. Nakon četiri godine završili smo album moj treći studijski album "San" i Love Holidays by Saša Lozar kompilaciju koji su odnedavno dostupni online i na svim streaming servisima. Jedan od highlighta je definitivno pobjeda u All Stars sezoni showa "Tvoje lice zvuči poznato" koji je bio pravi spas u nedostatku pozornice i kontakta s publikom. Ljudima smo svake nedjelje unosili veselje u domove što je u ovim uvjetima posebna čast. Privatno, u obitelji smo svi sačuvali zdravlje, ostali bliski. To je bila moja mala safe zona.

Nova godina se bliži...kako ćete je vi dočekati?
- Radno i jako se veselim tome. Nastupio sam u Ciboni, 26. prosinca na Božićnom koncertu pod palicom umjetničkog direktora i dirigenta Zdravka Šljivca. Počašćen sam što sam pjevao u duetu s prvakinjom slovenske opere Martinom Zadro remek djelo "O, Sanctissima", "Hej Badnjak je" i klasik "Tihu noć". Za kraj godine, treći put zaredom, radimo tulum u wine and heritage hotelu Roxanich u Motovunu. Bend i ja pripremamo poseban provod za doček Nove. Svi smo željni provoda, koncerata i raspoloženih ljudi.


Čitav spektar emocija


Kakva su vaša privatna i poslovna očekivanja u novom ljetu?
- Teško je danas imati očekivanja. Nastavljamo dalje stvarati i truditi se. Puno se ulagalo kroz godine i to ćemo pokazati na koncertima. Nadam se da će 2022. opet biti glazbena i koncertna godina.

Završavate godinu na odličan način - novim singlom kojim najavljujete i novi album...Kakvog Sašu možemo očekivati, kada su na rasporedu koncertne promocije?
- "Daleko od raja" je definitivno na najbolji način najavila novi album. Plesno i funky. To je Saša kojeg možete očekivati. Na albumu smo obradili čitav spektar emocija kroz kojeg prolazimo u vezi i životu. Od neke idile/utopije do prvih kikseva i novih početaka. Zapravo, ponosan sam na sve pjesme, uživam u njima i nadam se da će i publika uživati. Moj bend zvuči čvrsto i sigurno će biti prilike da to čujete u novoj godini.

image
Nadam se da će 2022. opet biti glazbena i koncertna godina
 
Snimke: Boris POLJIČANIN


Ovu godinu definitivno ćete pamtiti i po showu "Tvoje lice zvuči poznato" u kojem ste se opet pokazali vrsnim performerom i odnijeli pobjedu...Publika je u showu definitivno mogla vidjeti svu raskoš vašeg talenta i sigurno bi vas opet rado gledala u još kojem showu, mjuziklu, ma bilo čemu...Stižu li ponude za neke takve projekte i kakvi bi vam bili interesantni?
- Taj show je posebno iskustvo te zahtjeva veliku predanost i rad. Imponirala mi je naklonost publike kroz obje sezone. Volim projekte u kojima dajem nešto novo i testiram svoje granice. Comfort zona je super, ali brzo dosadi. Volio bih raditi neki glazbeni show s dobrim kućnim bendom jer takve zabave nedostaje. Film me također interesira. Ima tu još snova koji se tek trebaju ostvariti.


Neminovne promjene


Što se tiče vašeg posla na radiju...jeste li se u međuvremenu privikli na ustajanje u praskozorje?
- Ma nema šanse. Nisam tip od ranog dizanja, ali imam odgovornost prema onom što radim i uživam voditi jutarnji show na Anteni Zagreb. Ranojutarnja zabava je zagarantirana, a slušatelji su fenomenalni. Ipak je u jutru neka posebna energija. Svi smo nabrijani i puni pozitive.

image
Snimke: Boris POLJIČANIN


Namjeravate li se na radiju okušati u nekim drukčijim u nekom drugom formatu?
- U svojoj radijskoj karijeri sam promijenio nekoliko formata i termina. To je normalno u svakom poslu. Radio je brz medij pa su i promjene neminovne. Sve je to usko vezano s glazbom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 13:56