StoryEditorOCM
ShowbizPUNO USPOMENA

Ivica Bubalo: U Unešiću je Stavrosa i mene zaustavila policija, proveli smo dvi ure s njima. Piva je šta nije smija...

Piše Ivana Kapetanović
4. svibnja 2023. - 11:35

Jasmin Stavros, hrvatski glazbenik pravog imena Milo Vasić preminuo je u dobi od 68 godina, nakon iscrpljujuće borbe s rakom kostiju.

Stavros je od najtraženijeg bubnjara s područja bivše Jugoslavije postao jedan od poznatijih pjevača zabavne glazbe.

Od njega se teška srca opraštaju njegovi kolege i prijatelji. 

Estradni menadžer Ivica Bubalo s njim je prošao mnogo u dugoj karijeri, a za Slobodnu se i prisjetio nekih anegdota. 

‘Naviru mi uspomene cilo jutro na njega. Bija san siguran da će se izvuć iz ovoga. On je bia uporan i jak u svemu. U ovom poslu kad želiš biti najbolji u nečemu, a on je želio biti, kao što svi koji se uhvate mikrofona žele i da najbolji način zadovolje publiku, e on je to bia, ka zabavljač je to bia i osta i ne znam ko će bit to ka on ili mu doć iti blizu da ga prestigne. 

Puste gaže smo imali, po selima, Dalmaciji... Bija je pravi užitak s njim putovat, bija je dosta duhovit. 

Tamo negdi 1988. godine piva je u Unešiću, bilo je milijun ljudi. On je provokativno započea ‘Marjane, Marjane‘. Publika je nastavila, on je sta. Na povratku nas je spriječilo auto od policije. Tu smo dvi tri ure s njima proveli. U to vrime nije se javno smilo to pivat, bilo je prešutno zabranjeno. Jedva smo se izvukli. Onda je on opet za tjedan dana u Zagvozdu napravija isto. Počea bi ‘Marjane, Marajne‘ i publika bi nastavila. 

Najviše u životu me fascinira kao bubnjar. Da je osta u Americi, ne bi mu bilo kraja, on je u rangu najvećih svjetskih bubnjara. 

Teško mi je u srcu radi njega. Želio bi izraziti sućut cijeloj njegovoj obitelji, duboko saučešće.‘ rekao nam je Bubalo s tugom u glasu. 

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:01