StoryEditorOCM
ShowbizMODNE PROKURATIVE

Ivana Kovač odnijela je nagradu za naj styling, i druge su pjevačice bile primijećene; Domenica je bila raskošno ženstvena, Imoćanka Helena možda (pre)hrabra

7. srpnja 2019. - 15:12
splitski_festival52-060719

Na Splitskom je festivalu, pored pjesama, sinoć bio ocjenjivan i styling izvođača.

Prvu nagradu je odnijela Ivana Kovač, koja je na izvjesan način zapravo obilježila ovogodišnje, 59. izdanje Splitskog festivala.

Kako je to Grdović znao tko će pobijediti? Karan i Tedi s 'Kućom naše pisme' osvojili obje prve nagrade Splitskog festivala, evo tko se veselio, a tko plakao

'Tresem se, nisam znala da će biti ovako, plače mi se!': Antonija Dora doživjela katarzu, Armin otkrio što su mu sve Huljići priuštili u Splitu; Čekaju se nagrade

Pored nagrađenog stila, Ivana je sinoć na pozornici preuzela priznanje i za pjesmu "Ti", koje joj je uručio ocjenjivački sud novinara, a večer prije bila je duša retrospektive večeri posvećene njezinom ocu Miši Kovaču.

Svojom izvedbom kultne "Noćas ćemo zemlji ko materi reći" Mišu je rasplakala, da bi ga nešto kasnije, kad je povela megahit "Ako me ostaviš", primorala da ustane iz gledališta i popne se na pozornicu, te pusti glas pred oduševljenom publikom koja mu je neumorno klicala, bez obzira na sve, bez obzira na tonove i činjenicu da se zbog godina i narušenog zdravlja Mišo i teško kreće i s velikim naporom pjeva.

Kovači su ovog vikenda nedvojbeno ostavili srce na Prokurativama, a Splićani su im to svesrdno vratili.

I kao što je Ivana sinoć zablistala u crvenoj večernjoj haljini, mnogi su s komplimentima komentirali i pojavu pjevačice Domenice, koja je svoj dosadašnji, mahom djevojački, reklo bi se "generacijski" odjevni mot sinoć zamijenila znatno raskošnijim i ženstvenijim izdanjem.

Splitska Veloluška na pozornicu se popela u cvjetnoj haljini atraktivnog kroja s raskošnom frizurom i uvojcima koji su vratili duh nekih davnijih festivala ili, recimo, francuske rivijere 70-ih.

I zasluženo pobrala pohvale.

Helena Gudelj, splitska pjevačica imotskih korijena i zapažene glazbene aktivnosti s tamošnjim bendovima u vrlo privlačnim jazz, funk, bossa nova, blues aranžmanima, sinoć je pred festivalsku publiku izišla u prilično hrabrom modnom izdanju.

Kako je Helena tip koji to zna nositi, u njenom slučaju i styling je bio u službi pjesme i vokalnog dojma.

Za najljetniju, lepršavu opciju odlučila se Mija Dimšić, koja je i ove godine nagrađena u Splitu. S Prokurativa je sišla u društvu Marka Tolje, s kojim je osvojila treću nagradu publike za njihov duet "Sva blaga ovog svijeta".

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 01:52