StoryEditorOCM
ShowbizPOSEBNA VEZA

Ivana Kovač je pjevala 'Rasti zemljo, pukni stino', a Miši su krenule suze! Došla je do njega, dugo su se grlili i plakali, evo s kojim je hitom završio spektakl na Prokurativama

Piše Vinko Paić, M.K.
6. srpnja 2019. - 00:53
dk_festival_kovac52-050719

Miši su potekle suze tijekom Ivaninog nastupa, dok je srčano pjevala “Rasti zemljo, pukni stino”.

Nakon nastupa došla je do njega i dugo ga grlila, dok je Mišo nošen emocijama plakao.

Koncert su zatvorili svi izvođači legendarnim hitom “Dalmacija u mom oku”, dok je publika skandirala “Mišo, Mišo”.

Ivana je potom povela “Ako me ostaviš”, a na to se Mišo popeo na pozornicu i otpjevao jedan dio pjesme. Teškim naporom uspio se obratiti publici i zahvalio im se što su došli.

Ivana Kovač nikad ne skriva osjećaje kad je u pitanju njezin otac. O Miši uvijek govori kao kćer, s puno emocija i privrženosti, neskrivene pažnje i odanosti, njihova povezanost osjeća se "na kilometre".

Bilo je tako i večeras kad mu je, prije nego će izići pred splitsku publiku koja je čekala da ga pozdravi aplauzom poštovanja, poletjela u zagrljaj i razmijenila s njim par osobnih rečenica.

Ivana je večeras na Prokurativama nastupila s njoj najdražom njegovom pjesmom “Noćas ćemo zemlji k'o materi reći”.

Pogledajte kako su pune Prokurative opet dočekale svog Mišu kao kralja: otežano se kreće, ali puca od ponosa; 'Dobra ti večer mati moja' otvorila je večer emocija

A kako se predomislila oko nastupa u večeri "Split pjeva Mišu", na kojeg ispočetka nije pristala, otkrila je u razgovoru našoj novinarki.

"Najprije nisam htjela nastupati u retrospektivi, nekako nisam htjela privatizirati situaciju. Ali budući da sudjelujem u 'Večeri novih skladbi', sigurno bi bilo pitanja u stilu 'šta je, zašto nisi i ti pivala u ćaćinu čast i slično....'

Većini je logično da i ja pjevam, što generalno i jest, koliko god ja nastojala izbjeći te situacije. S druge strane, znam i koliko to Miši znači, a on mi je najbitniji.

'Noćas ćemo zemlji k'o materi reći' uvijek pjevam na njegovim koncertima. On je inače ne izvodi, a meni je ta pjesma... sve.

Baš je volim, u nju je stalo moje djetinjstvo, odnos s njim, Dalmacija, proživljavam je tako otkako sam je prvi put čula, a vjerojatno i životni događaji koji su mi se dogodili vezani su uz nju"  - ispričala je Ivana Kovač.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 13:00