StoryEditorOCM
ShowbizTV KRITIKA

Indira Levak, nekad pjevačica Colonije, po zanimanju je - poznata osoba iz javnog života. Kao takva iznajmljuje se raznim televizijama. Prečesto!

Piše PSD.
5. prosinca 2021. - 20:56

MA, LAŽEŠ (RTL – petak, 3.12. 2021.); VOLIM HRVATSKU (HTV 1 – nedjelja 5.12. 2021.)

U prvom slučaju, na RTL-u, "za pobjedu u svakoj epizodi bore se dva tima na čijem su čelu kapetani, radijski voditelj i komičar Luka Bulić i glumac Jan Kerekeš, a svaki od njih ima svoju ekipu, POZNATA LICA IZ JAVNOG ŽIVOTA, kojima se, iz emisije u emisiju, pridružuju i drugi poznati kolege".

U drugom slučaju – "dva tima POZNATIH OSOBA IZ JAVNOG ŽIVOTA natječu se u raznim igrama znanja o Hrvatskoj: red smijeha, red igre, red pjesme ... Budite opet uz Mirka Fodora, kapetane Bojana i Gorana Navojca i njihove goste", poručuje PR služba HTV-a, vabeći gledatelje.

image
Indira Levak (desno) u "Volim Hrvatsku"
SCREENSHOT

Zaključujem da POZNATA LICA IZ JAVNOG ŽIVOTA očito nemaju dovoljno vlastitog posla – teška su vremena – pa se rado uhljebljuju ili, ako su slabije sreće, samo povremeno gostuju u TV emisijama. I to onima kojima je cilj da se POZNATE OSOBE IZ JAVNOG ŽIVOTA moraju usiljeno zabavljati, a da to nama izgleda kao super party za ekipu. A možda su i doista razdragani, čisto kad pomisle na honorar. Što je legitimno. Pogotovo ako su diskutabilno poznati.

Takve su emisije "Ma, lažeš!" na RTL-u i "Volim Hrvatsku" na HTV-u. Naročito ova druga. To gledam samo kao kritičar. I samo ako naletim, nikad do kraja. Fodor sa svojim facijalnim grčem u obliku smješka i poluplesnim korakom skakuće po studiju, tako će do penzije. Svi podvriskuju i daju si "petice". To bi možda moglo proći kao zabavna dječja igra u portunu. Ne znam kako današnji klinci, ali mi smo se tako, tamo nekih 70-ih, igrali kviza i festivala, kad su i kvizovi i lakoglazbeni festivali svima bili puno zabavniji.

U "Ma, lažeš!" lokalni "selebi" iz jedne ekipe pričaju pričice iz svojih života, a oni iz druge pogađaju jesu li one istinite. Niti su oni toliko slavni da me te priče zanimaju, niti mi je bitno lažu li pritom, jer su benigne. Format je originalno BBC-jev, tamo je potrajao, valjda stoga jer kod Engleza ima i ozbiljno slavnijih faca iz javnog života i realno zanimljivijih istina i laži.

U nas bi bilo objektivno napeto samo da dovedu političare. Ili potpune anonimuse, kojima bi pak postavili baš gadna pitanja, ispitujući njihovu iskrenost dok su prištekani na detektor laži. To smo već gledali i bilo je skandalozno, ali – priznat ćete – neodoljivo.

image
Indira Levak (prva desno) u "Ma lažeš!"
SCREENSHOT

Ali, ne! Kod nas istog ovog tjedna, u obje emisije, u razmaku od tri dana – s reprizom jedne od njih između, dakle tri dana zaredom – gostuje Indira Levak rođ. Vladić ex Mujkić, koja s mužem u Istri iznajmljuje apartmane (sad sam je malo proguglao, čisto da vidim koji je đava' tjera u ove emisije), a valjda još održi i poneki koncert. Sjetimo se i da tradicionalno žirira na Novoj TV u "Tvoje lice zvuči poznato", pa nekako ispada da joj je danas ipak glavni posao iznajmljivanje sebe kao POZNATE OSOBE IZ JAVNOG ŽIVOTA svim televizijama s nacionalnom koncesijom, u zamalo svim njihovim pokušajima da nas zabave.

U ova dva slučaja, i kod ovog dežurnog gledatelja – beznadno. Ima l' nekog da mu je ovo ipak zabavno? Ima!? Sto posto se niste cijepili. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 03:50