StoryEditorOCM
ShowbizIspao tiktoker

Imamo zvijezdu Masterchefa! Ivica Višić, otac sedmero djece iz Splita, u panici izbrojao ‘ženske‘: Brajo, 14 ih je! Zgazit će nas! Al‘ imaju ovde lipe trišnje...

Piše Rebeka Pastuović
6. listopada 2022. - 09:07

Sinoć je na MasterChefu izveden posljednji "follow the chef" izazov, gdje su članovi tima chefa Damira Tomljanovića uz njegovo vodstvo pripremali rižoto od cikle uz nekoliko dodataka.

Jedna od natjecateljica bila je i Wannapa Ponyon, koja je u Hrvatsku došla zbog ljubavi, ali i osvajanja titule MasterChefa. Chef Damir članove je tima ohrabrio, a onda se ekipa bacila na posao.

image
Luka Dubroja/

- Brate, ja san ogladnija brate mili! Više san naučija danas nego cili život - tijekom pripreme je chefu priznao Ivica Višić, 51-godišnji Splićanin kojega su djeca prijavila na show. A otac je sedmero djece.

Sudeći po reakcijama i ostalih natjecatelja na njega, Ivica bi mogao postati zvijezda "MasterChefa".

image
Luka Dubroja/

Postupak pripreme za natjecatelje je postao sve stresniji, te je chef Melkior upozorio Ivicu na važnost čiste kuhinje.

- Melkior je najsretniji kada je površina čista - objasnio je Ivici chef Damir.

- Ima je šansu! - "odbrusio" mu je kroz smijeh Ivica i nasmijao obojicu.

image
Luka Dubroja/

Došlo je vrijeme za serviranje tanjura i natjecatelji su kontinuirano prilazili stolu da se podsjete točne tehnike. Tomljanović je svoje "šegrte" u najstresnijim trenutcima strpljivo bodrio, a tada je njihovo serviranje zaustavio kako bi kušao jela. 

- Moja vizualnost bila je vjerna kopija originalu - prokomentirao je Višić ponosno svoj opus. 

- Oću preživjet‘? - pitao ga je chef prije kušanja.

Bivši branitelj i najveći šaljivdžija u showu svojim je "jelom za dišpet" oduševio chefa Damira i prvi sebi tako osigurao prolaz u vilu i nastavak natjecanja.

Mario Tomas, TikToker iz Zadra vizualno je dobro posložio svoj tanjur, ali je okus razočarao, jer je u određenom dijelu pripreme izgubio svoj fokus i koncentraciju.

Andrea Dević, bivša knjigovođa iz Rijeke tijekom pripreme je napravila dvije greške te se zabrinula da bi ju mogle koštati prolaza dalje. Sljedeća se na galeriju popela Lora Cepetić, 27-godišnja prehrambena tehničarka, a kasnije su im se pridružile Riječanka Andrea Dević, Lucija Davidović koja je na show došla iz Petrinje i Tihomir Krklec, umjetnik iz Zagreba.

Stress test i je ove večeri bio neizbježan, a u njemu su sudjelovali Wannapa Ponyon, Emina Bajramović i TikToker iz Zadra, koji broji preko 7000 pratitelja, Mario Tomas. 

image
Luka Dubroja/
image
Luka Dubroja/

- Žao mi je što sam završio s crnom pregačom, ali sada bar imam dvije pregače. Vjerujem da imam šanse u ovoj borbi, jer će samo nijanse presuditi, ohrabrujuće je zaključio Mario, inače povratnik ovog showa prije stress testa. Dvadesetominutni zadatak zahtjevao je od natjecatelja pripremu arancina punjenog sirom iz mišine i brzog Béarnaise umaka.

- Ovo gledanje iz galerije stres je, virujte mi da je stres, poručio je srčani Višić, koji je bodrio svoju kolegicu s Tajlanda na engleskom unatoč njezinog simultanog prevoditelja pomoću kojeg je komunicirala u showu.

Naposljetku je došao red na žiri da isproba jela.

- Ponijela sam danas sa sobom veliki kofer, nisam spremna napustiti show, poručila je Wannapa.

- Meni je jako žao što ste to morali probat, prokomentirao je Tomas bez zadrške svoje jelo pri odlasku od sudaca.

- Mislim da sam osramotila svog mentora jer je očekivao više od mene, razočarala se Emina nakon stress testa.

Kao što to i do sada biva, u villu odlaze samo dva natjecatelja, a treći se vraća kući. Ovoga puta to je bio Mario Tomas. 

- Za mene je ući u top 24 amaterska kuhara zaista jedna ogromna nagrada, hvala vam što ste mi dali šansu, otvorio se iskreno TikToker, a zatim je "opalio" i selfie sa chefovima.

Damirov se tim poslije pridružio Melkiorovom i Stipinom timu u MasterChef kući, gdje će svi čekati sljedeći izazov koji im pripremaju chefovi. Budući cimeri umorne su kuhare dočekali pljeskom, zagrljajima i burekom.

- Ma brojin ja da smo u teškoj manjini brajo! Sedam dečki, 14 cura, zgazit će nas, al ne damo se! Imaju ovde lipe jabuke i trišnje pa ćemo se penjat, bižat ćemo... - smijao se raspoloženi Višić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 08:38