StoryEditorOCM
Showbiz‘To je magija‘

Ima li ljepšeg načina za započeti dan? Poslušajte kako je Hauser na 34. rođendan zvučao na Skradinskom buku, u odijelu na splavi, ispod slapova

Piše PSD
16. lipnja 2020. - 08:44

Violončelist Stjepan Hauser doživio je magičan trenutak u vlastitoj karijeri, svirajući pod slapovima Krke, a čitatelji lijepu priliku da na sasvim poseban način započnu dan.

Ukoliko nikome ne smeta, pojačajte ton, ako ste na poslu, stavite slušalice, učinak je jednako dobar.

Hauser je, naime, održao solo koncert na Skradinskom buku, najdužoj sedrenoj barijeri u Europi i jednoj od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske.

Inspiriran događajima vezanim za socijalno distanciranje, Hauser je seriju svojih koncerata bez publike simbolično nazvao "Alone, Together“, a ovaj održan u NP Krka nedvojbeno je odsviran uz najveličanstveniju vodenu kulisu.

Premda je tijekom karijere imao priliku nastupati u nekim od najslavnijih koncertnih dvorana diljem svijeta, Hauser je priznao kako ga je Krka svojom ljepotom ostavila bez daha.

"Svirati na Skradinskom buku bilo je čarobno iskustvo. Priroda me uvijek dodatno inspirira i pojačava doživljaj glazbe deset puta, pa je spojiti glazbu i prirodu za mene nešto najljepše moguće!

Čuo sam puno puta koliko je prekrasno, ali kad to doživiš i vidiš svojim očima, uživo, i pogotovo kad si u sredini vode, daleko od svih, u srži, to je čista magija“ - komentirao je oduševljeno violončelist.

 

Hauser je, inače, jučer, točno na 34. rođendan, gostovao u jutarnjem showu na Radio Dalmaciji, gdje je voditeljici priznao da ne voli primati rođendanske darove.

''Nisam ja taj lik neki od materijalnih stvari. Volim pažnju na neki drugi način, čisto prisustvo drage osobe mi je dovoljno.

Ne treba meni poklon, to mi je samo opterećenje, što god mi netko donese. Niti ja to koristim, bezveze, samo propadne. Čuvajte radije za sebe.'' - poručio je prijateljima.

Na pitanje je li vrijeme da se malo smiri, odgovorio je:

''34 godine nije malo, ali ja sam u glavi još na nekih 15, tako da imam ja još vremena, još jedno sigurno 20 godina ajmo reć ludovanja ha ha. I onda kad budem imao 60, onda bih mogao početi razmišljat o nekom malom mirnijem životu.''

Priznao je i da ništa ne bi mijenjao u svom životu.

''Ne, jer greške koje si radio su te dovele na ovaj nivo gdje si sad. Sve je to škola, dio puta i nekako sad gledam na neke godine unazad gdje sam bio kreten i svakakav, ali to je bilo neminovno.

Da nisam to prošao tad, prošao bih kasnije, tako da kad si mlad nekako su ti oproštene te neke stvari. Tako da ne žalim za ničim. ja to ne gledam kao na grešku. u pravo vrijeme sam se ponašao kako sam trebao.'' - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 09:35