StoryEditorOCM
Showbiz‘SAM U KUĆI‘

I trideset godina od originalnog emitiranja u javnost dospijevaju manje poznate činjenice koje se vežu za kultni božićni film. Evo neke od njih...

Piše V.P.
29. studenog 2020. - 11:25

Na RTL-u večeras počinje emitiranje najdraže božićne poslastice, filmskog serijala "Sam u kući" čije ćemo najpopularnije nastavke na ovoj televiziji, to su dakako, prva dva, gledati 20. i 24. prosinca.

image
AFP

I trideset godina od originalnog emitiranja u javnost dospijevaju manje poznate činjenice koje se vežu za film. Primjerice, glumac Macaulay Culkin koji je utjelovio simpatičnog Kevina imao je svog dvojnika koji je u vrijeme snimanja bio 30-godišnjak. Njegovo je ime Larry Nicholas, a pojavljuje se na zip-lineu u sceni kad se Kevin spušta iz svoje kuće prema kućici na drvetu.

Culkinov mlađi brat također se pojavljuje u filmu, Kieran Culkin glumi malenog Fullera. Joe Pesci, koji glumi razbojnika, zaista je ugrizao Culkina za prst u jednoj sceni. "Odgrist ću ti sve prste, jedan po jedan", kaže Pesci u sceni, a Culkin je nakon nekoliko godina otkrio kako se to umalo i dogodilo.

image
AFP

"Tijekom jedne probe ugrizao me toliko jako da mi je probio kožu", otkrio je. Legendarni Kevinov krik kad stavi tatin aftershave također nije bio u scenariju. "Kevin nije trebao rukama dodirnuti lice, a napravio je to. Njegove ruke zalijepile su se za lice kao da je stavio superljepilo. Na kraju smo odlučili iskoristiti tu scenu", rekao je redatelj Chris Columbus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 01:58