StoryEditorOCM
ShowbizI bogati plaču

Hrvatska među prvima u svijetu dobiva remake hit telenovele koja je vinula u zvijezde Veronicu Castro: obožavali ste je tijekom Domovinskog rata, znate li kako danas izgleda?

27. rujna 2022. - 07:15
Kad je tumačila Marianu, Veronica Castro imala je samo 26 godina. Danas joj je 69 i ima dvoje djece, a naslovnice meksičkih medija najviše puni zbog svojih korekcija na tijeluTelevisa/

"Los Ricos También Lloran" ili, u prijevodu sa španjolskoga na hrvatski, "I bogati plaču" popularna je meksička serija snimljena davne 1979. i 1980. godine. U Hrvatskoj se svih 248 epizoda, u trajanju od 20 minuta, emitiralo za vrijeme Domovinskog rata, točnije od 7. studenoga 1994. do 5. prosinca 1995., i to na tada novopokrenutom Trećem programu HRT-a.

Zaljubljeni ženskaroš

Serija je doživjela planetarni uspjeh u svim zemljama svijeta u kojima se prikazivala, pa tako i u Lijepoj našoj, a glavnu glumicu Veronicu Castro, koje se sjećamo i po ulozi u "Rosi Salvaje" ("Divlja ruža"), vinula je u zvjezdanu orbitu. Svi su svakog dana napeto iščekivali što će se dogoditi s likom prostodušne i siromašne Mariane, koji je Veronica tumačila u "I bogati plaču".

Televisa je 1995. snimila novu verziju priče pod naslovom "Maria la del barrio" ("Maria iz susjedstva"), a 2006. i Telemundo snima svoju inačicu naziva "Marina". Koliko je ova serija uspješna, pokazuje i to što je nedavno Televisa snimila novu, moderniju verziju, koja nosi isti naziv kao i original. Sinopsis ide otprilike ovako...

image
Televisa/


Mariana Villarreal nakon smrti oca ostaje bez doma. Očevu hacijendu preuzela je Marianina maćeha, a djevojka bježi u Meksiko, gdje brigu o njoj preuzima bogataš Alberto. U djevojku se ludo zaljubljuje njegov sin Luis, inače ženskaroš koji zbog Mariane odlučuje promijeniti život iz korijena...

I tu ćemo stati, a kakva će biti Marianina sudbina, možete uskoro otkriti i sami jer će HRT u svom uobičajenom terminu za latinskoameričke serije, onom u 12.30, početi s prikazivanjem nove verzije "I bogati plaču". Prva epizoda bit će sredinom listopada, nakon što završi aktualna telenovela "Ako me ostaviš". To će zasigurno razveseliti mnoge nostalgičare koji su rado pratili staru verziju serije devedesetih godina prošlog stoljeća.

image

Verónica Castro snimljena 2016.

Afp

Kad je tumačila Marianu, Veronica Castro imala je samo 26 godina (danas joj je 69 i ima dvoje djece), još uvijek je aktivna u glumi, no naslovnice meksičkih medija više puni zbog svojih mnogobrojnih korekcija na tijelu.

image

Veronica Castro 2020.

Eyepix/Nurphoto Via Afp


Operirala je nos, jagodice lica i redovito "pegla" bore botoksom, ali i dalje ima istu natapiranu frizuru kakvu je nosila osamdesetih godina prošlog stoljeća.

image
Francisco Garcia/Notimex Via Afp

Nasljednica Veronice

Njezina je nasljednica 33-godišnja meksička glumica Claudia Martin, koja je prije nekoliko godina tumačila još jedan lik kojeg se Hrvati rado sjete – Esmeraldu, i to u remakeu ove serije. Na Instagramu je prati više od dva milijuna ljudi, a u svojoj je zemlji velika zvijezda. Prošle godine njezin se suprug Andres Tovar našao u središtu skandala u koji je bila uključena i Claudijina kolegica Maite Perroni, koje se Hrvati sjećaju po telenovelama "Oprezno s anđelom", "Rebelde" i "Moj grijeh".

image
Televisa/


Pogađate, radilo se o preljubničkoj aferi o kojoj su pisali mnogi svjetski tabloidi. Claudia i Maite bile su vrlo bliske i često se družile, a navodno je upravo Claudia u suprugovu mobitelu pronašla poruke koje iniciraju da su Maite i Andres ljubavnici. Odmah je zatražila razvod, no Maite je kazala kako ona nema ništa s time, moleći medije da joj prestanu uništavati ugled.

Meksičko-argetinskoga glumca Sebastiana Rullija, koji u novoj inačici "I bogati plaču" glumi Luisa, ne treba posebno predstavljati jer smo ga gledali u mnogim telenovelama. Od 2014. u vezi je s francusko-meksičkom glumicom Angelique Boyer, poznatoj po ulozi u sapunici "Rebelde".

Nema sumnje kako će uz Claudiju i on biti jedan od mamaca zbog kojih će ženski dio gledatelja pratiti "I bogati plaču", čija je posljednja epizoda u Meksiku emitirana u svibnju ove godine. Hrvatska je tako jedna od prvih zemalja u svijetu u kojoj će se početi prikazivati nova verzija slavne telenovele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 11:35